Yerseke rekent af met VCK

Yerseke rekent af met VCK, De Meeuwen blijft in het spoor

door Klaas Verspoor.

MIDDELBURG – VCK verloor zaterdag met 3-1 bij Yerseke, de koploper in de derde klasse A. De Meeuwen, dat op eigen veld met 1-0 won van Spui, blijft met twee punten achterstand volgen op de tweede plaats.

In de derde klasse B won Krabbendijke de derby tegen Rillandia en verloor Tholense Boys verrassend van WHS.

Yerseke – VCK 3-1: VCK begon sterk en kreeg in de eerste minuut al een kans op de 0-1. Die viel pas in de 23e minuut via Erik Goudt. Yerseke kwam daarna beter in de wedstrijd. Jimmy Martens werd onderuit gewerkt in het strafschopgebied en Frank Bakker zorgde voor de 1-1. Martens scoorde daarna zelf de 2-1. Na rust startte VCK opnieuw sterk, maar een counterend Yerseke kwam in de 61e minuut via Bernie Steketee aan de bevrijdende derde treffer.

De Meeuwen – Spui 1-0: In de 34e minuut kreeg De Meeuwen na een overtreding op Robin Dek een vrije trap. Vincenzo Lorello schoot van net buiten het strafschopgebied de thuisploeg naar de 1-0. Na rust was Spui lang de bovenliggende partij, maar doelrijpe kansen leverde dat niet op. Pas in de slotfase werden beide keepers nog één keer op de proef gesteld, maar gescoord werd er niet meer.

Veere – Colijnsplaatse Boys 2-4: Voor rust was Veere sterker. Robin de Rijke opende de score en via René-Michel Gerritsen werd het 2-0. Vlak voor rust schoot Jermo Sandee Colijnsplaatse Boys terug tot 2-1. Na rust leek ‘Colijn’ herboren. Michiel van der Weele hielp de bezoekers aan de 2-2 en na een solo scoorde Sandee de 2-3. Een kwartier voor tijd besliste Sandee het duel met zijn derde goal.

Domburg – Kapelle 4-2: Domburg liet Kapelle komen en counterde erop los. Al na vier minuten opende Sander Willemse de score. Daarna werd een tweede Domburgse treffer afgekeurd vanwege buitenspel en in de 42e minuut schoot Romano Meerman de 1-1 binnen. Via Chiel Maranus (schot op de paal) was Domburg nog voor rust dicht bij een voorsprong. In de 49e minuut kwam die er via Willemse, na een counter, alsnog. Uit een vrije trap van Martijn Minderhout kopte Chiel Maranus zijn eerste seizoenstreffer binnen. Willemse zorgde voor 4-1 en in blessuretijd tekende Job van de Vrie voor de 4-2.

SKNWK – Nieuwland 0-3: Corné van Belzen zorgde na een heerlijke solo al in de negende minuut voor de 0-1. In de 28e minuut verdubbelde Nieuwland de score; uit een hoekschop kopte Jozias van Belzen de bal achter doelman Mike Bakker. In de 54e minuut maakte André Goedhart de derde treffer namens de bezoekers.

DFS – Heinkenszand 4-3 (2-2). Pieter de Munnik 1-0, Rens Baas 1-1, Bas Hogenstein 2-1, Rens Baas 2-2, Anco van der Linde 3-2, Maarten Griep (strafschop) 3-3, Donadoni Warrenaar 4-3.