Donadoni Warrenaar helpt DFS aan zege

MIDDELBURG – DFS doet weer volop mee in de derde klasse A. Door een 4-3-zege op Heinkenszand, en het verlies van VCK, Veere en Kapelle, rukte de ploeg van trainer Edwin Kriens op naar de derde plaats. Yerseke blijft koploper en is DFS’ eerstkomende tegenstander.

SKNWK zakte na een 3-0-nederlaag tegen Nieuwland naar de laatste plaats op de ranglijst.

DFS-Heinkenszand 4-3: DFS kreeg de meeste kansen, maar Heinkenszand pakte in de slotfase via Jeroen Verschiere toch nog bijna een punt. Pieter de Munnik scoorde al na drie minuten 1-0, maar Rens Baas – volgens DFS in buitenspelpositie – tekende na twaalf minuten al voor 1-1. Op aangeven van Kevin Veerhoek maakte Bas Hogenstein er 2-1 van, maar in de 42e minuut kopte Baas Heinkenszand naar de 2-2-ruststand.

In de 62e minuut legde Veerhoek een bal terug op Anco van der Linde, die DFS aan de 3-2 hielp. Acht minuten later kregen de bezoekers, na hands van Huib Nortier op het randje van het strafschopgebied, een penalty. Maarten Griep schoot zijn ploeg voor de derde keer langszij. Invaller Donadoni Warrenaar scoorde, na een assist van Van der Linde, namens DFS de winnende treffer.

SKNWK-Nieuwland 0-3: SKNWK kon geen potten breken tegen Nieuwland en op de Walcherse zege viel daarom niets af te dingen. Corné van Belzen zorgde na een heerlijke solo al in de negende minuut voor 0-1. In de 28e minuut verdubbelde Nieuwland de score, want uit een hoekschop kopte Jozias van Belzen de bal achter doelman Mike Bakker. In de 54e minuut maakte André Goedhart, met de derde treffer namens de bezoekers, aan alle Nieuwerkerkse illusies een eind. SKNWK staat op doelsaldo onderaan. Met Spui en Colijnsplaatse Boys staan de Nieuwerkerkers op vier punten.

SKNWK-speler René Verschoor passt de bal breed, met een speler van Nieuwland in zijn buurt. foto Izaäk Verkeste

Yerseke-VCK 3-1 (2-1). Erik Goudt 0-1, Frank Bakker 1-1 (strafschop), Jimmy Martens 2-1, Bernie Steketee 3-1.

Veere-Colijnsplaatse Boys 2-4 (2-1). Robin de Rijke 1-0, René-Michel Gerritsen 2-0, Jermo Sandee 2-1, Michiel van der Weele 2-2, Jermo Sandee 2-3, Jermo Sandee 2-4.

De Meeuwen-Spui 1-0 (1-0). Vincenzo Lorello 1-0.

Domburg-Kapelle 4-2 (1-1). Sander Willemse 1-0, Romano Meerman 1-1, Sander Willemse 2-1, Chiel Maranus 3-1, Sander Willemse 4-1, Job van de Vrie 4-2.