Yerseke vist achter het net in topper

door Klaas Verspoor.

MIDDELBURG – Persoonlijke fouten braken Yerseke tijdens de topper in de derde klasse A tegen DFS op. Het leidde tot een 4-2-zege van DFS in Yerseke, waardoor De Meeuwen nu de nieuwe koploper is. Die ploeg klopte Colijnsplaatse Boys met 2-0. Kapelle won met 1-0 van SKNWK. Yerseke–DFS 2-4: DFS pakte in de openingsfase het initiatief, maar daarna kwam Yerseke beter in de wedstrijd.

In de 29e minuut reageerde Bart van Steveninck, nadat er kort daarvoor bij een vrije trap van Elco de Schipper enig contact was, zich af op DFS-speler Pieter de Munnik. Hij kreeg direct rood van scheidsrechter Van Baardwijk.

In ondertal kreeg Yerseke via Michel de Rooij de beste kans van de eerste helft: een kopkans op aangeven van Arjen de Koeijer. DFS offerde in de rust een verdediger op en aanvaller Anco van der Linde kwam in de ploeg. Een verre ingooi van De Munnik werd door Van der Linde doorgetikt. De zeventienjarige vervanger van Ramon Boone, Sander van de Bosch, kreeg de bal niet onder controle en Kevin Veerhoek scoorde. ,,De 0-1, die fout, was het breekpunt”, vond Yerseke-trainer Jaimy van Bloppoel.

Door treffers van Mariko Rouw en De Munnik stond het tien minuten na rust al 0-3. Yerseke toonde karakter en kwam via Bernie Steketee en een prachtige treffer van Arjen de Koeijer, schot met links, nog wel terug tot 2-3. In de 66e minuut maakte De Munnik met zijn tweede treffer aan alle illusies een eind: 2-4.

Van Bloppoel: ,,Ik ben teleurgesteld, maar we hebben er wel alles aan gedaan. Fouten zijn bepalend geweest voor de wedstrijd. DFS is zeker niet de beste ploeg die ik gezien heb.”

Nieuwland–Heinkenszand 2-5: Een gehavend Nieuwland presteerde onder de maat. Heinkenszand kwam voor rust door goals van Leon Bek en Maarten Griep op een 0-2-voorsprong. Na de hervatting bouwden de bezoekers de score rustig uit. Via Kevin Jacobusse en twee keer Griep werd het 0-5. Pas daarna verkleinde Nieuwland, door treffers van Joeri van Belzen en Francis Langemaire, het leed nog wat.

Colijnsplaatse Boys–De Meeuwen 0-2: De harde wind maakte voor beide ploegen goed voetbal onmogelijk. In de 25e minuut maakte Colijn-speler Ricardo de Neef op ongelukkige wijze hands. Vincenzo Lorello scoorde uit de toegekende penalty. In de 43e minuut zorgde Danny Huijbregtse feitelijk al voor de definitieve beslissing, want de tweede helft kende nauwelijks nog hoogtepunten.

Kapelle–SKNWK 1-0: Kapelle maakte het zichzelf onnodig moeilijk door slordig met de kansen om te springen. De thuisploeg kreeg vijf à zes grote mogelijkheden en SKNWK had weinig in te brengen. Op aangeven van Robert Padmos kopte Wilco de Valk na rust nog wel een keer net naast.

In de 64e minuut kreeg Kapelle een corner. Tussen SKNWK-doelman Mike Bakker en twee verdedigers in kreeg Edwin van Damme de voorzet van Job van de Vrie op zijn achterhoofd: 1-0.

VCK–Veere 2-1: Erik Goudt 1-0, René- Michel Gerritsen 1-1, Danny Joosse 2-1 (strafschop).

Spui–Domburg 3-0: Kevin de Roode 1-0, Sebastiaan Dees 2-0, Arjan Kalisvaart 3-0.