De Meeuwen terug aan kop in derde klasse

door Klaas Verspoor.

MIDDELBURG – De Meeuwen heeft, met nog één duel te gaan in de eerste periode, de koppositie in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal overgenomen van Yerseke. De ploeg uit Zoutelande won met 2-0 bij Colijnsplaatse Boys, terwijl Yerseke de topper tegen DFS met 2-4-verloor.

De Meeuwen heeft nu één punt voorsprong op DFS en Yerseke. VCK klopte Veere met 2-1, Domburg verloor met 3-0 bij Spui en Nieuwland ging thuis met grote cijfers onderuit tegen Heinkenszand (2-5).

In de derde klasse B ging Noad’67 langs Tholense Boys. De derby werd door Noad met 1-0 gewonnen. Krabbendijke was Seolto de baas (2-1). Het achterhoededuel tussen Smerdiek en FSV eindigde in een 3-3-gelijkspel.

VCK-Veere 2-1: Erik Goudt opende namens VCK al vroeg in de wedstrijd uit een vrije trap de score, maar daarna was Veere dreigender. René-Michel Gerritsen zorgde nog voor rust voor de 1-1.

Na rust was VCK sterker, maar leek het duel op een gelijkspel uit te draaien. In de slotminuut werd een vlagsignaal van de Veere-grensrechter genegeerd en vervolgens kreeg VCK in dezelfde aanval een strafschop. Jesse Vermeulen werd naar beneden gewerkt en Danny Joosse schoot de winnende treffer binnen.

Colijnsplaatse Boys-De Meeuwen 0-2: In de 25e minuut maakte Colijn-speler Ricardo de Neef op ongelukkige wijze hands. Vincenzo Lorello verzilverde de toegekende penalty.

In de 43e minuut zorgde Danny Huijbregtse al voor de beslissing, want de tweede helft kende nauwelijks hoogtepunten.

Spui-Domburg 3-0: Mark van Minnen kreeg namens Spui in de openingsminuut al een grote kans, maar daarna hield doelman Jeroen Bottinga Domburg tot drie keer toe van een treffer af.

In de 40e minuut scoorde Kevin de Roode met een lob de 1-0. Direct na rust liet Domburg het na om de 1-1 te scoren, waarna Spui de wedstrijd naar zich toe trok.

Sebastiaan Dees zorgde na een goede aanval voor de 2-0 en via Arjan Kalisvaart werd het in de slotfase ook nog 3-0.

Nieuwland-Heinkenszand 2-5: Een gehavend Nieuwland presteerde onder de maat. Heinkenszand kwam voor rust door goals van Leon Bek en Maarten Griep op 0-2.

Na de hervatting bouwden de bezoekers de score rustig uit. Via Kevin Jacobusse en twee keer Griep werd het 0-5. Pas daarna verkleinde Nieuwland, door treffers van Joeri van Belzen en Francis Langemaire, het leed nog wat.

Kapelle-SKNWK 1-0 (0-0). Edwin van Damme 1-0.

Yerseke-DFS 2-4 (0-0). Kevin Veerhoek 0-1, Mariko Rouw 0-2, Pieter de Munnik 0-3, Bernie Steketee 1-3, Arjen de Koeijer 2-3, Pieter de Munnik 2-4.