Goes heeft eerste prijs al binnen

door Rudy Boogert

OOSTERHOUT – Zo dominant als in voorgaande wedstrijden was Goes gisteren niet. “We hadden soms het geluk van de koploper”, erkende trainer Gérard de Nooijer.

Maar de 3-1-zege bij TSC in Oosterhout leverde de club wel de eerste-periodetitel op in de tweede klasse E van het zondagvoetbal. Met nog één wedstrijd voor de boeg heeft Goes immers al een voorsprong van zes punten opgebouwd.

Tot vlak voor de rust leek Goes vrij eenvoudig op weg naar de zesde zege in zeven wedstrijden. Na een aanval over verschillende schijven stelde Rob Schalkoord topscorer Kyle Doesburg in staat om de score te openen. Schalkoord startte in de basis als vervanger van Gert-Jan Tierie, die zich verslapen had.

Na een halfuur kopte Gert-Jan van Leiden bij de tweede paal een vrije trap van Robin de Pagter binnen voor 0-2. “Toen hadden we moeten doordrukken naar 0-3 en 0-4”, vond De Nooijer. “Maar dat deden we niet.” Vlak voor rust werd het prompt 1-2 door een kopgoal van Jeroen van Leijsen.

De tweede helft werd vervolgens een golvend kansenspel. De ene keer verscheen TSC kansrijk voor het doel van Goes, dan gebeurde het tegenovergestelde. “Het kon alle kanten op”, zag De Nooijer. “Wij moesten ons vooral beperken tot verdedigen, maar in de counter lagen kansen. Een gelijkspel was verdiend geweest. Het had zomaar 6-6 kunnen worden.”

De Nooijer sprak echter over het geluk van de koploper toen Gert-Jan van Leiden vlak voor tijd met links zijn tweede treffer van de middag de winst én de periodetitel veiligstelde.