Wedstrijdverslag Kapelle 1-SKNWK 1 website Kapelle

Hieronder een wedstrijdverslag van de competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag tussen Kapelle 1 en S.K.N.W.K. 1 van de website van Kapelle:

16-10-’10 Kapelle 1 – SKNWK 1 : 1-0

Vandaag de belangrijke wedstrijd tegen SKNWK. Na de gemiste kans van vorige week om in de flow te blijven, is het vandaag zaak te winnen van de kwakkelende ploeg uit Nieuwerkerk. Tegenwoordig geleid door oud coryfee Gerard Olijhoek. Ooit trainer (begin jaren ’70) van Kapelle. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter van Luitgaarden uit Sliedrecht. Geen mannetje van de tijd, want de aftrap vindt plaats om 14.35 uur.

Eerste helft.
In het eerste kwartiertje wordt al snel duidelijk dat Kapelle de toon zet. Schoten van Edwin, Marco en Romano gaan over. Nick maakt de combinatie met Romano, maar maakt de verkeerde keuze. Niet zelfzuchtig genoeg besluit hij om het balletje nog een keer breed te leggen…..In de 15e minuut schiet Romano, na een goede actie op het doel. De keeper tikt de bal corner. Kapelle drukt en zoekt de eerste goal. SKNWK is niet het SKNWK van voorgaande jaren. Alleen Wilco de Valk en Robert Padmos vallen op door hun balvastheid en spelinzicht.

De volgende fase van de eerste helft wordt ingeluid door een uitval van SKNWK via de Valk. Het is Youri die katachtig redt op de inzet van de Valk. Daarop countert Kapelle. Het is Romano die een prima kans niet afmaakt. Tot de 25e minuut krabbelt SKNWK ietwat terug, maar echt indruk maken, doen ze niet. In het laatste kwartier van de wedstrijd is het Kapelle dat legio kansen krijgt. Een schot van Edwin wordt geblokkeerd, Romano krijgt weer een dot van een kans, maar het is z’n wedstrijd niet. Hij schiet naast. Robin neemt de vrije trap, die net naast gaat en uit een corner schiet Job met rechts op de kruising. Het balletje wil er niet in. Kapelle voetbalt goed, maar we zien helaas geen rendement. Het blijft 0-0.

Tweede helft.
Kapelle begint voortvarend aan de tweede helft. In de 2e minuut krijgt Romano z’n zoveelste kans, maar zoals gezegd, staat het vizier niet scherp. Hij schiet de bal naast. In de 7e minuut krijgt Edwin de kans na de actie van Tim. Ook hij schiet naast. Hoeveel kansen moet je krijgen? Het zit Kapelle niet mee en erger, het maakt het zichzelf moeilijk op die manier. Dat bewijst de Valk, die de voorzet van Padmos op het bolletje krijgt. Hij kopt, tot opluchting van Kapelle naast.

Dan in de 19e minuut krijgt Kapelle de zoveelste hoekschop. Job laat de bal vallen bij de eerste paal. Het is Edwin die zich omringt ziet door drie verdedigers, waaronder de keeper, maar wat blijkt……het balletje komt tot Edwins’ eigen verbazing op z’n kruintje en verdwijnt tot ieders verrassing in het netje van het doel. Hoppa! Kapelle leidt met 1-0 en dit is zwaar terecht.

Het vervolg van de wedstrijd is rommelig van aard. SKNWK moet komen, maar doet dat zonder overtuiging. Kapelle zoekt openingen voor het tweede doelpunt, maar vindt ze niet. De beste kans is voor Robin n.b. in de laatste minuut van de wedstrijd. Hij ziet z’n inzet gekeerd door de keep van SKNWK.

Zo wint Kapelle vandaag van het povere SKNWK met slechts 1-0. Het had legio grotere kansen, maar benutte slechts de halve kans uit de corner van Job. Het zal ons allemaal een worst zijn. Kapelle heeft gedaan wat het moest doen en zet zichzelf terug in het linkerrijtje met 12 punten uit 7 wedstrijden. Een acceptabel resultaat in deze eerste periode van het seizoen. Heinkenszand is de volgende tegenstander. We gaan ervoor!