Volstrekte balans bij bekerkraker Kloetinge-SSV’65

Kloetinge en SSV’65 spelen zaterdag weer ’s tegen elkaar. Dat is in de historie van het Zeeuwse voetbal geen frequent affiche. Slechts zes keer stonden de clubs tegenover elkaar in een officiële wedstrijd. In de onderlinge balans zit nog geen streepje licht tussen beide. Of het moet zijn dat alle doelpunten een wel erg Kloetings signatuur hebben. Ook die van SSV’65 dus…

In de zes wedstriijden stapten beide clubs één keer als triomfator van het veld. Vier keer eindigde het duel dus in een gelijkspel. Kloetinge won het laatste onderlinge duel, in februari 2007 in de hoofdklasse. Niels Kole was de matchwinnaar. Zeven jaar daarvoor won SSV’65. Het was in de derde ronde van de beker en de club uit Goes won als tweedeklasser verrassend van de hoofdklasser: 3-2.


De laatste keer dat Kloetinge en SSV’65 elkaar in Kloetinge troffen, eindigde doelpuntloos. André Siereveld (links) speelde nog voor Kloetinge, Jorden Takiddine (rechts) voor SSV’65. Op de achtergrond lopen Christiaan Boon (links) en Corné Schilperoort, die nog wel het shirt van dezelfde club dragen. (foto SSV’65)

Zaterdag staan ze weer als tweede- en hoofdklasser tegenover elkaar. In die ene SSV-zege scoorde Paul Bom tweemaal. Hij is de enige doelpuntenmaker in alle derby’s zonder Kloetinge-achtergrond. De andere doelpuntenmakers van SSV’65 hebben dat wél allemaal! Zowel Christiaan Boon, Marc de Groote als Reinier Scholten hebben één of meerdere jaren bij de groene buurman gespeeld.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/