WIK 2 na rust ruim langs SKNWK 3: 7-3

Hieronder het wedstrijdverslag van s.v. W.I.K. ’57 2 – S.K.N.W.K. 3 van de website van s.v W.I.K. ’57:

Geschreven door Marcel Passenier

Het is altijd een bijzondere gebeurtenis wanneer er in nieuwe tenues voor het eerst wordt gescoord. We hoefden er maar 5 minuten op te wachten en toen was de eer aan Leon. Alleen jammer dat hij in zijn eigen doel schoot….. Het was de opmaat naar een slechte eerste helft die met kunst en vliegwerk nog met 3-3 werd afgesloten.

Omdat er zowel voetballend als verbaal sprake was van een stukje miscommunicatie, kon de verrassend sterke voorhoede van SKNWK in de 1e helft een aantal maal gevaarlijk doorbreken. De reeds beschreven 0-1 was daar het eerste gevolg van. Toch kon Theo nog knap voor de gelijkmaker zorgen, op een manier zoals Wayne Rooney dat laatst bij Man Utd deed. Maar daarna kon WIK niet doordrukken. Er werd in alle linies onnodig balverlies geleden en na een half uur stond het al 1-3 en leek het een zwarte middag voor de groen-witten te gaan worden. Maar het spreekwoordelijke geluk van de koploper bracht WIK weer terug in de wedstrijd. een kopbal van Patrick werd door de keeper van SKNWK niet goed beoordeeld waarna hij de bal in zijn eigen doel werkte; 2-3. En op slag van rust zorgde een slim balletje van Theo op Eelco ervoor dat de laatste de gelijkmaker kon binnen schuiven.

Stevige woorden in de kleedkamer waren het gevolg. Er werd eens goed uitgesproken waarom het niet liep zoals het moest lopen en we realiseerden ons weer dat we met positief coachen van elkaar en geconcentreerd voetbal de wedstrijd naar ons toe moesten trekken. De stand was in evenwicht dus we moesten maar net doen alsof de wedstrijd opnieuw ging beginnen. En dat was na rust duidelijk zichtbaar.

Al snel in de 2e helft zorgde Eric vd S. voor de eerste voorsprong van de middag. En er werd een stuk beter gevoetbald dan voor rust. Toch was de tegenstander niet onder de indruk en deelde nog een aantal plaagstootjes uit, waardoor het erg lang 4-3 bleef. Naarmate de tijd verstreek kwam SKNWK conditioneel toch steeds meer in de problemen, waarna 20 minuten voor tijd de 5-3 door een koppende Theo werd genoteerd. Dat was de beslissing, waarna het in het laatste kwartier nog 6-3 werd door wederom Eric vd S, terwijl Marco vanuit een vrije trap voor het slotakkoord tekende; 7-3. Al met al toch wel een terechte overwinning waarmee we aan kop van de ranglijst blijven staan.

Op die ranglijst zien we dat Brouwershaven opnieuw verliest en daarmee verder achterop raakt in de titelrace. Colijnsplaatse Boys en Mevo maakten geen fouten en blijven in ons spoor. Volgende week gaan we op bezoek naar Bruse Boys. Op tijd naar bed want we spelen al om 13.30 uur.