Colijnsplaatse Boys geen partij voor Yerseke

MIDDELBURG – Koploper Yerseke had zaterdag in de derde klasse A weinig moeite met Colijnsplaatse Boys (4-0) en consolideerde zo de twee punten voorsprong op DFS. Yerseke-Colijnsplaatse Boys 4-0 (2-0): Halverwege leidde Yerseke met 2-0. Met een knappe omhaal opende Michel de Rooij na twaalf minuten de score.

Binnen een halfuur verdubbelde Arjen de Koeijer de marge. Pas in de 85e minuut maakte De Koeijer de derde goal, waarna hij in blessuretijd Koen Sinke lanceerde die alleen op de keeper af ging, deze omspeelde en nummer vier maakte.

SKNWK-Heinkenszand 1-2: Maarten Griep profiteerde voor rust tweemaal van balverlies in de Nieuwerkerkse defensie. Robert Padmos gaf SKNWK vlak voor rust hoop: 1-2. Na rust werd er echter niet meer gescoord. Wilco de Valk was er uit een corner het dichtst bij, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Griep kreeg dé kans op zijn derde treffer, maar in de slotfase miste hij een strafschop. Die werd gegeven nadat Ruben Osse onderuit was gehaald door Martijn Backx, die dat met een rode kaart moest bekopen.

De Meeuwen-Kapelle 0-0: De Meeuwen kreeg de meeste kansen op meer, maar Danny Huijbregtse, Timme Kwast en Maarten Brasser kregen Kapelle-doelman Youri Houtekamer niet op de knieën. Kapelle kreeg één dot van een kans, maar Edwin van Damme kreeg deze niet langs de keeper.

DFS-VCK 3-0 (2-0): Al na acht minuten speelde DFS een gewonnen wedstrijd. In de vijfde minuut bediende Donadoni Warrenaar Anco van de Linde, die met een ‘bananenschot’ doel trof voor DFS. Drie minuten later schoot de VCK-doelman de bal in de voeten van Huib Nortier en die verzilverde dat buitenkansje: 2-0. Vrijwel na de aftrap kwam Nortier één op één met een doelman te staan, maar nu redde deze. De vroege voorsprong werd omarmd door DFS, maar was de doodsteek voor de wedstrijd. De spanning was alleen terugkomen als Jesse van der Meulen de aansluitingstreffer had gemaakt, maar hij miste tweemaal in kansrijke positie. Met name kort na rust kreeg hij een droomkans, maar schoot voor open doel over. In blessuretijd counterde DFS een overtalsituatie uit. Nortier gaf Bas Hogenstein de eer. Diens lob mislukte, maar de doelman van VCK gleed uit en de bal rolde alsnog in het doel.

Domburg-Nieuwland 0-0: Het iets betere veldspel was van Nieuwland, maar de kansen waren voor Domburg. Na zes minuten al werd Sander Willemse in stelling gebracht door Chiel Maranus. Zijn inzet kwam tegen de binnenkant van de paal. Volgens Domburg was de bal de lijn gepasseerd, volgens de scheidsrechter niet. In de laatste tien minuten miste Ronald Hendrikse namens de thuisclub in kansrijke positie, net als Robin Geelen.

Veere-Spui 1-0 (1-0): De winnende treffer kwam van het hoofd van Edwin van Tatenhove, maar de meeste dank bij Veere ging uit naar doelman René Bil. In blessuretijd tikte hij een schot stijlvol uit de kruising. Ook daarvoor onderscheidde hij zich met diverse reddingen. Hij kreeg ook hulp van de lat. Zijn collega aan de andere kant hield Spui in de race toen hij voor rust Ricardo Telussa van scoren afhield. Spui had uiteindelijk meer verdiend dan een 1-0-nederlaag.