Adri van Hanegem leidt eerste topscorerslijst

Adri van Hanegem leidt eerste topscorerslijst aller tijden

Eindelijk is de aanzet gegeven. Jarenlang droom ik al van een Zeeuwse topscorerslijst aller tijden, maar het monnikenwerk dat daaraan ten grondslag ligt, schrikte me keer op keer af. Maar nu heb ik een methode gekozen die werkbaar is. Jaarsgewijs werk ik terug. De voorlopige topscorer van de periode 2003-2010 is Adri van Hanegem met 146 doelpunten.

De huidige lijst beslaat zeven seizoenen: 2003/2004 tot en met 2009/2010. Aan het eind van elk seizoen wil ik ‘m bijwerken en in de tussentijd wil ik per seizoen terugwerken. Van de updates zal ik vanzelfsprekend melding maken. Voor de helderheid: dit overzicht gaat alleen over doelpunten gemaakt in de competitie én de nacompetitie.

Als er een speler is die meent onrecht te zijn aangedaan met een goal te veel of te weinig, laat het weten via rudestats@zeelandnet.nl. Samen kunnen we de historie zuiver maken. Hieronder de top 10 (eigenlijk 11); dat zijn meteen de enige spelers boven de 100 doelpunten. Voor de top 100 (minimaal 50 goals) kun je hier klikken.

To be continued…

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/