S.K.N.W.K. 1 draait rollen om tegen Nieuwland 1

Gisteren speelde S.K.N.W.K. 1 de competitiewedstrijd in Nieuw- en Sint Joosland tegen Nieuwland 1. Een ploeg die in de ‘heenmatch’ veel sterker was dan de blauw/zwarten en met een 3-0 overwinning vertrok vanaf sportpark ‘Het Springer’. Gisteren waren de rollen omgedraaid. S.K.N.W.K. won met maar liefst 0-6. Een zeer terechte en verdiende overwinning die zeker niet geflatteerd was.

Voorafgaand aan het duel weer volop puzzelen voor trainer/coach Gerard Olijhoek. Vanwege diverse afwezigen was Martijn Neele overgeheveld vanuit het 2e elftal. Ook was er weer een basisplaats voor doelman Erwin Maliepaard en Kristian Bouwman.

S.K.N.W.K. startte voortvarend. Al na twee minuten een voorzet van Oleg Bondarenko die door Stefan Vermeer nipt werd gemist. Hierna een prima mogelijkheid voor Wilco de Valk. Na een pass van de zeer sterk spelende Sander Uijl omspeelde Wilco de doelman van Nieuwland, maar zijn schot belandde naast het doel.

De thuisploeg kwam gesteund door de wind in de rug wel een paar keer goed door, maar echte kansen kregen ze niet. Enkele corners werden door de S.K.N.W.K.-verdediging prima verwerkt.

Opnieuw was Wilco dicht bij de openingstreffer echter zijn kopbal kon worden gepareerd door de doelman. Pas in de 23e minuut een kans voor de thuisploeg. Echter Maliepaard wilde deze middag niets weten van een tegendoelpunt en pakte de bal.

In de 34e minuut gaat Robert Padmos alleen door. Hij wordt neergelegd door de keeper en krijgt een strafschop. De verder prima leidende scheidsrechter van deze middag, maakt hier wel een fout door de keeper slechts geel te tonen, terwijl dit toch echt een duidelijke rode kaart had moeten zijn. Wilco de Valk zet zich achter de bal en scoort de 0-1.

Vlak voor rust probeert Nieuwland dan toch de gelijkmaker aan te tekenen. Bijna worden ze geholpen door Robert Padmos die de bal via zijn knie net over het doel ziet gaan. Ook Timo Verkaart, die wederom zeer sterk acteerde deze middag, brengt nog een keer redding op de doellijn. Zodoende 0-1 met de rust.

In de 2e helft is het alleen S.K.N.W.K. dat de klok slaat. Nu hebben zij de wind in de rug en profiteren optimaal. Ze worden in het zadel geholpen door de thuisploeg. In de 48e minuut schiet Wilco de Valk op het doel. Een speler van Nieuwland duikt de bal met zijn hand uit het doel. Opnieuw een strafschop en nu wel de terechte rode kaart. Wilco de Valk maakt zijn 2e treffer en zorgt voor de 0-2.

Dan verzuimt S.K.N.W.K. de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Achtereenvolgens Robert Padmos, Steven Padmos (ingevallen voor de opnieuw geblesseerd uitgevallen Stefan Vermeer), Wilco de Valk, Oleg Bondarenko opnieuw Robert Padmos en Oleg Bondarenko verzuimen de 3e treffer te maken. Dit in een tijdsbestek van zo’n 15 minuten.

Tot de 66e minuut. Dan vindt Robert Padmos het genoeg geweest. Hij schiet met zijn chocoladebeen (links) de bal na een solo in de 16 tegen de touwen. Wedstrijd gespeeld. Acht minuten later is het ook al 0-4. Opnieuw hetzelfde scenario. Nu schiet Padmos de bal keihard in de kruising, opnieuw trouwens met zijn linker been.

Na een schitterend hakje van Sander Uijl is de koek dan nog niet op. Weer Robert Padmos, weer met links, weer een treffer, 0-5. In blessuretijd zelfs nog de 0-6. Nu een keer met rechts, maar wel weer Robert Padmos. Hij maakte maar liefst 4 doelpunten achter elkaar.

Een prima overwinning van de blauw/zwarten. Ook de overige uitslagen in de 3e klas A geven de burger weer moed. S.K.N.W.K. sluit aan bij de rest in de staart van de ranglijst en heeft het nu weer een beetje in eigen hand. Natuurlijk werden ze geholpen door de rode kaart, maar ook met 11 tegen 11 was S.K.N.W.K. deze middag zeker als overwinnaar uit de bus gekomen. Er stond een team, werd geknokt voor elke meter en de gehele wedstrijd was er de concentratie waar trainer/coach Olijhoek vooraf zo op hamerde. Ook de jeugdige invallers (Steven, Jeroen en Kevin) kunnen overigens terugkijken op een prima invalbeurt.

Volgende week een oefenduel tegen W.H.S. 1 op sportpark ‘Het Springer’. De week erop het inhaalduel tegen De Meeuwen 1. Met dezelfde instelling en passie als gisteren is niks onmogelijk. Mannen zet hem op!!

S.K.N.W.K. 1: Erwin Maliepaard, Martijn Neele, Kristian Bouwman, Martijn Rentier, Timo Verkaart, Leon Goedegebure (Jeroen Backx), Robert Padmos, Sander Uijl, Oleg Bondarenko (Kevin Duinhouwer), Wilco de Valk en Stefan Vermeer (Steven Padmos).

5 reacties op "S.K.N.W.K. 1 draait rollen om tegen Nieuwland 1"

1. Ervaring en coaching | 04-03-2011 at 14:38 |

denk ook wel dat het meespelen van Martijn als laatste man zeker een belangrijke rol heeft gespeeld

hopelijk maakt hij het seizoen af in het 1e

2. voetballer | 28-02-2011 at 17:54 |

mee eens, maar volgens de regels was het gewoon een rode kaart (ontnemen van een doelrijpe scoringskans)

3. ook aanwezig | 28-02-2011 at 13:54 |

Volgens mij had scheidsrechter keus tussen geel en rood en floot in geest van de wedstrijd en gaf daarom "slechts" geel, ook omdat speler niet recht naar de goal ging en niet meer bij de bal kon.

4. Aanwezige | 27-02-2011 at 11:22 |

helemaal mee eens !!

was trouwens gisteren niet eens echt vechtvoetbal. Er werd gewoon prima gevoetbald en de tegenstander eigenlijk beetje overklast

5. vechtvoetbal | 27-02-2011 at 11:01 |

Zie je wel met vechtvoetbal kom je heel ver,keurig gedaan mannen.
    Als we op deze weg doorgaan is er nog niks veloren.