DFS is nieuwe koploper, SKNWK haakt weer aan

door Klaas Verspoor.

MIDDELBURG – In de derde klasse A deden de twee eilandelijke clubs prima zaken.

DFS won met 1-2 bij Heinkenszand en doordat koploper Yerseke met 1-0 verloor bij VCK heeft DFS nu als lijstaanvoerde één punt voorsprong op Yerseke. SKNWK boekte, mede door vier treffers van Robert Padmos, een klinkende 6-0-zege bij Nieuwland.

Heinkenszand-DFS 1-2: Op een spekglad en zwaar veld was er meer sprake van een veldslag. “Deze wedstrijd had eigenlijk niet gespeeld mogen worden”, vond DFS-trainer Edwin Kriens. En vervolgens volgde de uitleg: “Er stonden plassen in de zestienmeter.” Scheidsrechter Arjan Bokelaar keurde het veld echter goed. Na veertien minuten kwam Heinkenszand door een eigen doelpunt van Frido Tims, die de bal via de onderkant van de lat achter zijn eigen doelman werkte, op 1-0. Met kansen voor Maarten Griep en Rens Baas, bal op de lat, was Heinkenszand dicht bij de 2-0. DFS kwam na een halfuur via Anco van der Linde op gelijke hoogte. Kriens: “Bas Hogenstein speelde zich op rechts vrij, draaide met links een voorzet naar de tweede paal en Anco kopte raak.” Na rust voerde DFS de druk op en dat resulteerde in de 65e minuut in de winnende treffer. Uit een corner van Lennart Padmos tekende Pieter de Munnik voor de 1-2.

Robert Padmos

Nieuwland-SKNWK 0-6: De cijfers waren niet eens geflatteerd. Met Martijn Neele als laatste man, trainer Gerard Olijhoek deed een beroep op hem vanwege de afwezigheid van Martin Kiesenberg en de geblesseerde René Verschoor, speelde SKNWK voor rust tegen de wind. Nieuwland kon slechts gevaar stichten uit enkele corners. In de 34e minuut maakte Nieuwland-doelman Rien Meulenberg een overtreding op Robert Padmos. Vanaf de stip zorgde Wilco de Valk voor 0-1. Drie minuten na de pauze schoot De Valk op doel, maar veldspeler Tim Jacobs tikte de bal met zijn handen uit het doel. Rood voor Jacobs en weer een strafschop voor SKNWK. Opnieuw scoorde De Valk vanaf elf meter. In de laatste 25 minuten leefde Robert Padmos zich uit. Padmos scoorde maar liefst vier keer. “Dit hadden we nodig”, liet Neele in een reactie weten.

Colijnsplaatse Boys-Veere 0-2 (0-0). Theo van Tatenhove 0-1, Edwin van Tatenhove 0-2.

Kapelle-Domburg 1-0 (0-0). Job van de Vrie 1-0.

Spui-De Meeuwen 0-2 (0-2). Robin Dek 0-1, Dennie Huijbregtse 0-2. Rode kaart: 30. Job Brasser (De Meeuwen).

VCK-Yerseke 1-0 (0-0). Erik Goudt 1-0.