VCK zet Yerseke voet dwars

door Klaas Verspoor.

MIDDELBURG – Yerseke is door een 1-0-nederlaag bij VCK niet langer lijstaanvoerder van de derde klasse A. DFS, dat bij Heinkenszand een zwaarbevochten 2-1-zege boekte, is de nieuwe nummer één. Colijnsplaatse Boys verloor thuis met 2-0 van Veere en Kapelle boekte een 1-0-zege op Domburg. VCK–Yerseke 1-0: In een gelijkopgaand duel bleek VCK aan één doelpunt genoeg te hebben om Yerseke als koploper te onttronen.

Na de beste VCK-aanval van de wedstrijd scoorde Erik Goudt, die door Richard Dek alleen voor Yerseke-doelman Sander van de Bosch werd gezet, de 1-0. Yerseke zette daarna nog wel aan, maar de tweede seizoensnederlaag kon niet meer voorkomen worden. De mosselploeg staat nu één punt achter op DFS. Het gat met VCK is zeven punten.

Colijnsplaatse Boys–Veere 0-2: Een modderballet. Veere begon goed en kreeg de nodige kansen. Een Colijn-verdediger, met een sliding, en doelman Van Loon met een prima redding, voorkwamen een treffer. Twee minuten na rust was het wel raak. Een inzet van Theo van Tatenhove werd door Van Loon verkeerd ingeschat, 0-1. Daarna kreeg Colijnsplaatse Boys kansjes, maar Veere gooide het duel in de 87e minuut via Edwin van Tatenhove in het slot.

Bij de thuisploeg stond Marcel van Duijn als opvolger van de weggestuurde Ron Amperse langs de lijn. Hij trainde donderdag voor het eerst bij de club waar hij ook volgend seizoen de scepter zwaait.

Kapelle–Domburg 1-0: In een pover duel pakte Kapelle drie belangrijke punten. Een rommelige eerste helft kende nauwelijks hoogtepunten. In de 59e minuut bezorgde Martijn van Zweden de bal bij Job van de Vrie, die het speeltuig tegen de hand kreeg. Van de Drie draaide weg en werkte de 1-0 binnen. Domburgse protesten bij scheidsrechter Wild leverden niets op.

De bezoekers kwamen daarna kracht en kwaliteit te kort om het Kapelle nog lastig te maken. Chiel Maranus was vijf minuten voor tijd nog wel dicht bij de 1-1, maar zijn inzet werd door Van Zweden op de doellijn onklaar gemaakt.

Heinkenszand–DFS 1-2: Op een spekglad en zwaar veld was er meer sprake van een veldslag dan van goed voetbal. Na veertien minuten kwam Heinkenszand door een eigen doelpunt van Frido Tims, die de bal via de onderkant van de lat achter zijn eigen doelman werkte, op 1-0. DFS kwam na een halfuur via Anco van der Linde op gelijke hoogte. Na rust voerde DFS de druk op en dat resulteerde in de 65e minuut in de winnende treffer. Uit een corner van Lennart Padmos tekende Pieter de Munnik voor de 1-2.

Nieuwland-SKNWK 0-6 (0-1). Wilco de Valk 0-1 (penalty) en 0-2 (penalty), Robert Padmos 0-3, 0-4, 0-5 en 0-6. Bijzonderheden: 48. Rode kaart Tim Jacobs (Nieuwland).

Spui–De Meeuwen 0-2 (0-2). Robin Dek 0-1, Danny Huibregtse 0-2. Bijzonderheden: 30. Rode kaart voor Job Brasser (De Meeuwen)