Mededelingen over spelerspas

De Edesk informeert de verenigingen over de spelerspas voor nieuwe D-pupillen, beschikbare rapportages in Sportlink Club en de verzonden prolongatieformulieren.

Spelerspas voor nieuwe D-pupillen

Binnen enkele weken worden de fotoformulieren voor de E-pupillen, die met ingang van het seizoen 2011/’12 overgaan naar de D-klasse, verzonden aan de verenigingen.

De vereniging wordt erop geattendeerd dat de spelactiviteit van deze spelers wel geactiveerd moet zijn, anders kan er voor deze spelers geen fotoformulier worden aangemaakt. Bovendien worden de verenigingen dringend verzocht de gegevens van deze spelers (geboren in 2000) te controleren, zodat op de fotoformulieren de juiste gegevens worden vermeld.

Als de pasfoto door de betreffende speler al bij de vereniging is ingeleverd, kan het fotoformulier naar de drukker worden gestuurd en zal het pasje voor aanvang van het nieuwe seizoen worden verstrekt (eind juli/begin augustus).
Ontbreken er fotoformulieren dan is het raadzaam contact op te nemen met de Edesk en de relatiecodes, achternamen en geboortedata van de betreffende spelers door te geven.

Rapportages spelerspas

Nogmaals worden de verenigingen erop gewezen, dat sinds kort in Sportlink Club een tweetal rapportages beschikbaar is. Het betreft de rapportages:
· Lijst van spelers, van wie nog geen foto is gescand
· Lijst van spelers, van wie de spelerspas verloopt

Deze digitaal opvraagbare rapporten komen in de plaats van het bestaande rapport “Lijst spelers waarvan nog geen foto is gescand”, dat voorheen maandelijks per post naar de verenigingen werd verstuurd.
Beide rapporten kunnen opgevraagd worden door in het menu van Sportlink Club te kiezen voor “Personen”, gevolgd door “Lijst van spelers waarvan nog geen foto is gescand”.

Prolongaties

Alle prolongatieformulieren tot en met augustus 2011 (vervanging spelerspassen) zijn inmiddels aan de verenigingen verstrekt. De vereniging dient deze formulieren te voorzien van een recente pasfoto en te retourneren aan de drukker. Vier weken voordat de pas verloopt en de pasfoto is gescand, wordt de aanvraag voor vervanging meegenomen in het productieproces.
Als een speler/speelster zowel op het veld als in de zaal voetbalt, hoeft hij/zij uiteraard maar bij één vereniging een pasfoto in te leveren. Beide verenigingen ontvangen automatisch de nieuwe spelerspas.

Op www.knvb.nl/spelerspas is meer informatie terug te vinden over de spelerspassen. Tevens is daar een overzicht opgenomen met de meest gestelde vragen.