Na het zoet volgt het zuur voor DFS

DFS-volgers die dachten dat het kampioenschap ‘wel even binnengehaald zou gaan worden’, zijn daar naar de achttiende competitiewedstrijd ineens niet meer zo zeker van. Na de weinig hoogstaande maar verdiende zege op de andere titelconcurrent, Yerseke, ging het zaterdag in de derde klasse A onverwacht mis tegen middenmoter Nieuwland. Lennart Padmos bezorgde de koploper uit de Westhoek nog wel een 0-1-voorsprong, maar daar bleef het bij terwijl Nieuwland daarna tweemaal scoorde. Yerseke had wel het juiste medicijn gevonden om de nederlaag in de topper tegen DFS te verwerken en rolde Veere met een alleszeggende 9-3 op. Met nog vier duels te gaan heeft DFS slechts een punt voorsprong op Yerseke. Met andere worden, het voorschot op de titel, dat vorige week werd genomen, is al bijna niets meer waard.

In dezelfde klasse speelden de degradatiekandidaten Spui en SKNWK tegen elkaar. In de Zeeuws-Vlaamse plaats moest de ploeg van trainer Gerard Olijhoek een 3-1-nederlaag slikken waardoor ze van de tiende naar de elfde plaats zakte. Deze stek houdt aan het einde van de competitie – SKNWK voetbalt nog vier duels – rechtstreekse degradatie in.

Rechtstreeks degraderen zit er voor Duiveland in de tweede klasse E niet in, maar het Oosterlandse elftal moet met de week meer op haar tellen gaan passen om te ontkomen aan het spelen van promotie/degradatieduels. Want dat is wel de realiteit voor coach Henk Schouten en zijn manschappen na de zure nederlaag (0-1 voor en twee goals tegen in de laatste paar minuten) tegen Nieuwdorp.

UITSLAGEN

Eerste klasse C:

Bruse Boys-Dauwendaele 4-1 (1-0 Tom Blomaard, 2-0 George Geluk, 3-0 Mats Willemse, 4-1 George Geluk)

Tweede klasse E:

Nieuwdorp-Duiveland 2-1

Derde klasse A:

Spui-SKNWK 3-1 (1-1 Robbert Padmos)

Nieuwland-DFS 2-1 (0-1 Lennart Padmos)

Vierde klasse A:

Wolfaartsdijk-ZSC’62 3-1 (1-1 Robin Provoost)

Vierde klasse B:

Chrislandia-Zierikzee 1-4 (0-1 Thomas Vos, 0-2 Frank van der Helm, 0-3 Joren Versaevel, 0-4 Thomas Vos)

Mevo-Kogelvangers 0-3

Brouwershaven-Vrederust 2-1 (1-0 Nicolai Vos, 2-0 Boyd Poulus)

WIK’57-SPS 0-3