S.K.N.W.K. vecht tegen degradatie

Ons Eiland Schouwen-Duiveland

Door: Oscar Fonteine

NIEUWERKERK – In de strijd tegen degradatie bewees SKNWK zich vorige week een slechte dienst. De ploeg verloor de cruciale wedstrijd tegen mededegradatiekandidaat Spui en belandde daardoor op de gevreesde elfde plaats. Komende week staat opnieuw zo’n cruciale wedstrijd op het programma, dan ontmoeten de Nieuwerkerkers het op de twaalfde plaats staande Colijnsplaatse Boys.

“Die moeten we hoe dan ook winnen,” realiseert voorstopper Martijn Rentier zich. “Voor de wedstrijd tegen Spui hadden we alles nog in eigen hand. Maar doordat we daar verloren hebben is dat niet meer zo. Ons eerste doel is nu om de tiende plaats te bereiken. In dat geval spelen we in ieder geval promotie/degradatiewedstrijden. De hele groep gelooft er nog in, zeker omdat we na de winterstop voetballend vooruit zijn gegaan, maar een overwinning op Colijnsplaatse Boys is wel cruciaal.” Afgaande op de eerste ontmoeting tussen beide teams belooft het geen makkelijke pot te worden voor SKNWK. Uitgerekend tegen Colijnsplaatse Boys leed de ploeg van trainer Gerard Olijhoek de grootste nederlaag van het seizoen; 6-2.

Rentier: “In dat duel waren er veel fysieke duels en daar hadden we veel moeite mee. Ook deze keer verwacht ik zo’n wedstrijd met man-tegen-man gevechten. Hopelijk kunnen we revanche nemen.” Na het duel met Colijnsplaat wacht SKNWK nog drie finales. Daarin ontmoet het met DFS, Yerseke en VCK drie ploegen uit de top vier. Drie ploegen die SKNWK de punten beslist niet cadeau geven.

“Natuurlijk zijn dat ploegen waartegen het moeilijk wordt om punten af te snoepen,” beaamt de 22-jarige Nieuwerkerker. “Maar we hebben thuis tegen VCK laten zien dat we het kunnen door ze op 0-0 te houden. Bovendien zijn we met de terugkeer van Martijn Neele achterin vooruitgegaan. Je merkt aan alles dat hij de nodige ervaring heeft. Van zo’n speler kunnen wij als jonge gasten ontzettend veel leren. Datzelfde heb ik ook bij Gerard Olijhoek. In het begin moest je wel aan hem wennen. Dan legde hij een training stil, legde hij wat uit en riep dat hij altijd gelijk had. En als we het na een paar minuten nog altijd niet goed deden legde hij de training rustig wéér stil. Dat herhaalde zich soms wel drie, vier keer achter elkaar. Maar na die vierde keer bleek dat hij inderdaad gelijk had! Hij is ondanks zijn leeftijd ontzettend fanatiek en je merkt dat hij ons echt iets wil leren.

Met Thomas de Ridder krijgen we volgend jaar een hele jonge trainer . Ik ken hem niet, maar heb er veel zin in. Maar eerst moeten we zorgen dat we dit seizoen als derdeklasser beëindigen.”

Voorbeeld
Gevraagd naar zijn sterke en zwakke punten hoeft Rentier niet lang na te denken. “Ik heb een aardige dieptepass en ben sterk in de mandekking. Maar ik moet nog wat meer inzicht krijgen en ook rustiger worden aan de bal. Wat dat betreft is Martijn Neele wel een voorbeeld, die doet er nooit gekke dingen mee.”. Meer info: www.sknwk.nl.