Spannende periode breekt aan voor ZSC TWEE

Op de website van Z.S.C. ’62 een voorbeschouwing op het duel van Z.S.C. ’62 2 tegen Duiveland 2. Het blijkt dat beide ploegen voor het laatst deze competitie punten verspeelden tegen S.K.N.W.K. 2.

Spannende periode breekt aan voor ZSC TWEE

Geschreven door Eric Smits

ZSC TWEE begint zaterdag aan de week van de waarheid! Boven alle verwachtingen doet ZSC namelijk mee voor de schaal, want ZSC staat samen met Kloetinge op de eerste plaats. Zo zal ZSC zaterdag eerst op bezoek gaan in Oosterland om de derby te gaan spelen tegen Duiveland 2 en volgende week donderdagavond wacht de uitwedstrijd bij Yerseke, die ook nog in de race is voor de titel!. Twee duels die gaan bepalen of ZSC mee zal blijven doen tot het einde voor die ronde op de platte kar of haakt ZSC net voor de finish af?? Een spannende periode dus voor ZSC TWEE de komende week!

Eerst zaterdag dus de eerste lastige uitwedstrijd. Tegenstander is dan Duiveland 2. In Scharendijke wist ZSC in een leuke wedstrijd met 3-0 te winnen. ZSC speelde toen een goede wedstrijd en met de steun van de fanatieke Hillegommers werden de punten in eigen huis gehouden.

Duiveland 2 vinden we met 33 punten uit 19 wedstrijden terug op plaats vier. Voor de Oosterlanders staat er dan ook niets meer op het spel, want het verschil met de top 3 is inmiddels te groot om nog ophoog te klimmen! 57 keer wisten ze te scoren en kregen er 28 om de oren. Het scoren verloopt bij de geel-zwarte dus ook vlotjes en onderling met ZSC scheelt het maar 4 treffers. Qua scoren doen beide ploegen dus niet gek veel voor elkaar onder. In punten wel, want het verschil is 11 punten. Duiveland heeft 4 maal verloren, 6 keer gelijk gespeeld en 9 maal werd er gewonnen. De laatste zeven wedstrijden is Duiveland ongeslagen!. SKNWK is de laatste ploeg die de Oosterlandse formatie wist te verslaan. ZSC kan de borst dus nat maken!

Na weken op de tweede plaats te hebben gestaan, staat ZSC TWEE dus nu gedeeld eerste! 44 punten uit 19 wedstrijden werden er binnen gesleept. 61 treffers voor en 23 treffers kregen we tegen. De laatste vier wedstrijden werden allemaal winnend afgesloten en ook kreeg ZSC geen doelpunt tegen! ZSC is dus ook aan een uitstekende reeks bezig! ZSC liet voor het laatst ook punten liggen tegen SKNWK en zo kunnen we stellen dat de statistieken (op de punten na) nagenoeg overeenkomen met de ploeg uit Oosterland! ZSC verloor nog maar één wedstrijd, speelde er vijf gelijk en we wisten er 13 te winnen.

ZSC won haar laatste wedstrijd thuis met 1-0 van Kruiningen en Duiveland pakte een punt in het uitduel met Kloetinge door met 3-3 gelijk te spelen. Wie zal zaterdag zijn goede reeks voortzetten? Zal het de thuisploeg zijn, die tegen de bovenste ploegen goede resultaten wist te boeken en al zeven wedstrijden ongeslagen is? Of wordt het ZSC die 6 wedstrijden op rij ongeslagen is en de laatste vier wedstrijden zelfs de nul wist te houden? Het beloofd een spannend duel te gaan worden in Oosterland waarin de belangen voor ZSC het grootst zijn in de jacht op de titel!