WRC: nieuwe tegenvaller SKNWK

Twee dagen na de degradatie naar de vierde klasse kreeg SKNWK een nieuwe tegenvaller te verwerken. In de strijd om de WereldRegio Cup kwam het maandagavond niet als winnaar uit de bus in groep A van de voorronden om het officieuze voetbalkampioenschap van Schouwen-Duiveland.

De ploeg van trainer Gerard Olijhoek begon in Scharendijke met een verwachte zege op WIK’57, dat in de persoon van Camiel Kleppe de pechvogel van de avond had. De Kerkwerfse speler verzorgde met twee eigen doelpunten de helft van de Nieuwerkerkse productie.

Omdat het thuisspelende ZSC’62 WIK’57 met 2-0 had verslagen, was een gelijkspel voor SKNWK toereikend om zich de eerste finalist voor zaterdag 4 juni te kunnen noemen. Zover kwam het niet omdat SKNWK tegen ZSC’62 geen grip had op Robin Provoost. De behendige en vlugge spits uit Scharendijke liet eerst een fraaie stift op de paal belanden, maar was een minuut later wel succesvol in de rebound.

De voorsprong deed een ZSC’62-supporter verleiden tot het volgende: ,,Welkom in de vierde klasse”. Niet veel later schoot Arjan Smalheer ook nog eens op de paal waarmee de zege op SKNWK gewoon verdiend was te noemen en ZSC’62 de eerste finalist voor de WereldRegio Cup werd.

Dinsdagavond komen Mevo, Brouwershaven en Bruse Boys in Zierikzee in actie in poule B.