Alle Zeeuwse clubs gaan derby’s spelen

Nu alle stofwolken zijn opgetrokken en de beslissingen zijn gevallen in het Zeeuwse amateurvoetbal, kunnen we de balans opmaken. Goed nieuws voor Hoek, Kloetinge en Luctor’88. In tegenstelling tot afgelopen seizoen krijgt dit trio komend seizoen in de reguliere competitie weer een derby voor de kiezen. Sterker nog: alle Zeeuwse clubs staan derby’s te wachten. Eindelijk!

Sinds het afschaffen van het afdelingsvoetbal in 1996 is dat namelijk nooit eerder voorgekomen. Ik moet wel een slag om de arm houden totdat de indeling volgende week bekend wordt gemaakt. In de wandelgangen heb ik bijvoorbeeld gehoord dat er in de vierde klasse zondag nog wel ‘s een verrassing kan zitten. Er is in elk geval geen enkele klasse waarin slechts één Zeeuwse club speelt en in andere klassen komen ook geen aantallen van 13 of 15 Zeeuwse clubs voor.

De kleinste Zeeuwse klassen komen voor in de hoofdklasse zaterdag (Hoek en Kloetinge), eerste klasse zaterdag (GPC Vlissingen en Zaamslag), tweede klasse zondag (Aardenburg en RCS) en vermoedelijk de vierde klasse B zondag omdat er 14 Zeeuwse vierdeklassers zijn. Vermoedelijk komen er 12 in de vierde klasse A en de overige 2 in de vierde klasse B.

Géén Zeeuwse eenlingen is dus best bijzonder. Zes jaar geleden waren er bijvoorbeeld zelfs vijf Zeeuwse eenlingen met Hoek, Tholense Boys, Terneuzen, Zierikzee en Luctor’88.


Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/