Recordaantal derdeklassers in Zeeland

Het Zeeuwse zaterdagvoetbal telt komend seizoen twintig derdeklassers. Nog nooit waren er zóveel Zeeuwse derdeklassers. Vijf seizoenen geleden waren er net genoeg om één derde klasse te vullen (twaalf clubs dus), komend seizoen kunnen er bijna twee volledige derde klassen mee gevuld worden.

Afgelopen seizoen waren er 18 derdeklassers. De promotie uit de vierde klasse van ’s-Heer Arendskerke, Bevelanders, Hoedekenskerke, Vosmeer en Zierikzee bracht het totaal op 23. De degradatie van De Noormannen, Oostkapelle en AZVV uit de tweede klasse zorgt voor een totaal van 26 Zeeuwse clubs.

Van dat aantal moeten de degradanten uit de derde klasse worden afgetrokken – Smerdiek, Spui, SKNWK, Colijnsplaatse Boys – wat het totaal op 22 brengt. Ook de promovendi uit de derde klasse vallen weg uit de derde klasse. Dat zijn er met kampioen DFS en Yerseke twee, wat het totaal op 20 Zeeuwse derdeklassers brengt. Het eerste record is binnen.

De twintig Zeeuwse derdeklassers zijn: ’s-Heer Arendskerke, AZVV, Bevelanders, Domburg, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kapelle, Krabbendijke, De Meeuwen, MZC’11, Nieuwland, Noad’67, De Noormannen, Oostkapelle, Rillandia, Tholense Boys, VCK, Veere, Vosmeer, WHS.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/