SKNWK maakt de balans op na overschrijvingstermijn

Nu de overschrijvingstermijn (15 juni) voorbij is, kunnen we de balans op gaan maken bij S.K.N.W.K. Met name bij het eerste elftal zijn er toch wel wat veranderingen te zien met ingang van het nieuwe seizoen.

Ten eerste komt er natuurlijk een nieuwe trainer. Thomas de Ridder is aan het begin van dit jaar al aangesteld als de nieuwe verantwoordelijke man voor het seizoen 2011-2012. Een trainer/coach waar we erg blij mee zijn en erg veel vertrouwen in hebben. Hij komt over van Duiveland waar hij drie seizoenen assistent was van Henk Schouten. Helaas moeten we het wel een klasse lager gaan doen, namelijk de 4e klasse K.N.V.B.


Robbert Uijl

Naast Thomas verwelkomen we nog vier nieuwe spelers in de eerste selektie. Van D.Z.C. ’09 komt Robbert Uijl over (broertje van 1e elftal speler Sander Uijl). Alex Andeweg komt over van Duiveland. Nadat hij al diverse keren overwoog overschrijving aan te vragen naar S.K.N.W.K. komt hij nu echt. Terug op het oude nest is Christian van Vossen. Hij is twee seizoenen weggeweest bij de blauw/zwarten. Veel blessureleed heeft er voor gezorgd dat hij weinig gespeeld heeft bij S.N.S. in Stad aan het Haringvliet. Volgend seizoen dus weer in Nieuwerkerk. Tot slot komt keeper Matthijs Verstrate over uit de B-junioren van Bruse Boys. Matthijs is overigens woonachtig in Nieuwerkerk en een oud-jeugdspeler van S.K.N.W.K.

Al met al dus een iets bredere selektie dan vorig seizoen. Léon Goedegebure heeft aangegeven een stapje terug te doen en gaat in een lager elftal spelen. Good-old Martijn Neele, die het laatste half jaar van afgelopen seizoen weer actief was voor het eerste elftal, heeft nu definitief gezegd niet meer beschikbaar te zijn voor S.K.N.W.K. 1. Enkele langdurige blessure-gevallen, Emiel Kuijten en Carlo v/dMaas, hopen in de loop van het aankomende seizoen ook weer aan te kunnen pikken.


Matthijs Verstrate

Bij het tweede elftal van afgelopen seizoen veranderd er eigenlijk niets. Bij de seniorenteams is in ieder geval besloten dat we van vier naar drie teams gaan. Dit betekent dat we op papier over wat meer spelers kunnen beschikken. We zullen in de praktijk moeten ervaren hoe dit zich gaat ontwikkelen.

Bij het derde (en vierde) hebben Jos van Spier, Roland Backx, Wim Fonteine en Rob Maat aangegeven te stoppen. Sibren van Leeuwen komt samen met Wibo de Molenaar weer terug bij S.K.N.W.K., na een tijdje niet actief te zijn geweest. Daarnaast zijn er nog wel wat twijfelgevallen, dus er kunnen hier en daar nog wat verschuivingen komen.

Conclusie is dat (we hopen dat) er volgend seizoen gewoon wekelijks 3 seniorenteams in aktie kunnen komen zonder dat we daar de A-junioren voor hoeven in te schakelen (moest het afgelopen seizoen iets te vaak gebeuren). Bij S.K.N.W.K. 1 ligt een mooie en grote uitdaging en met de nieuwe trainer/coach en de huidige spelersgroep hebben we daar alle vertrouwen in.

Eind juli, begin augustus zal de bal weer gaan rollen. We hebben er nu al weer zin in!

2 reacties op "SKNWK maakt de balans op na overschrijvingstermijn"

  1. Mediumvisor | 17-06-2011 at 20:58 |

    Excuses, ik heb het aangepast hoor

  2. Matthijs Verstrate | 17-06-2011 at 20:20 |

    Webmaster, een foutje… ik zat in de B-junioren bij Bruse Boys.

Reacties gesloten.