3A zat: Heinkenszand door lot verbonden met RCS

Soms zijn er van die toevalligheden in het leven waarvan je je afvraagt of het wel toevalligheden zijn. Hier heb ik er zo één. In niks lijken de voetbalclubs Heinkenszand en RCS op elkaar. De één voetbalt op zaterdag, de ander op zondag. De één is een redelijk anonieme derdeklasser, de ander was de laatste jaren een dominante eersteklasser. De één speelt in het groen, de ander in het rood.

Wat verbindt deze twee ogenschijnlijk zo verschillende clubs dan? Michel Leonhart is wellicht een onverwacht lijntje tussen beide. In zijn jonge jaren speelde Leonhart in het groen van Heinkenszand en tot dit seizoen was hij trainer van RCS. Maar ja, zo bijzonder of toevallig is dat niet. Iedereen heeft nu lang genoeg kunnen peinzen en de spanning is nu wel voldoende opgebouwd: het antwoord!

De lotsverbondenheid tussen beide ligt in de prestaties in de openingswedstrijd van de competitie. De afgelopen zeven seizoenen lopen de resultaten in ouverture bij beide clubs verdacht parallel. Wint Heinkenszand op zaterdag, dan wint RCS op zondag. Verliezen de groenen op zaterdag, RCS kopieert dat een dag later.

Met meer dan gemiddelde interesse zal ik daarom de openingswedstrijd van Heinkenszand bij Bevelanders volgen. Dan weet je immers direct wat RCS de volgende tegen BSC doet.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/