S.K.N.W.K. 1 houdt het onnodig spannend

De eerste drie punten zijn binnen. Een prima start voor de blauw/zwarten in de 4e klas B. Echter had S.K.N.W.K. 1 het zichzelf gisteren onder de zeer warme omstandigheden veel makkelijker kunnen maken. Omdat de score niet genoeg werd vergroot, bleven de gasten hopen op een puntje (of misschien zelfs meer?). Toch werd het duel uiteindelijk met 3-2 gewonnen door de thuisploeg.

Zoals gezegd was het erg warm op ‘Het Springer’. S.K.N.W.K. was de bovenliggende partij en door Robert Padmos kwam het ook op voorsprong, 1-0. Omdat de Nieuwerkerkers de daarop volgende mogelijkheden niet wisten te benutten gingen beide teams met die 1-0 tussenstand om de thee.

In de tweede helft ging S.K.N.W.K. op zoek naar de 2-0. Deze kwam er uiteindelijk ook. Het was aanvoerder Wilco de Valk die ‘de 16’ mocht indribbelen en beheerst met zijn linkerbeen de 2-0 liet aantekenen.

Echter was de vreugde van zeer korte duur. Slecht verdedigen aan S.K.N.W.K-zijde zorgde ervoor dat Chrislandia uit het niets toch weer aansluiting vond, 2-1.

Omdat Remco Veenboer daarna met een prima schot de 3-1 maakte, leek het alsnog een makkelijk ‘slot’ te worden voor de blauw/zwarten. Echter niets was minder waar.

Opnieuw kreeg Chrislandia alle doorgang en kon het doelman Matthijs Verstrate omspelen en simpel de 3-2 maken. Zodoende dus nog een spannend slot, waarbij de gasten probeerde nog voor een puntje te gaan.

Toch kwam S.K.N.W.K. 1 niet echt meer in gevaar en kon de eerste overwinning worden bijgeschreven. Een goede start en daar gaat het uiteindelijk toch ‘gewoon’ om.

A.s. zaterdag wacht de eerste derby. Op ‘De Vospit’ in Kerkwerve is om 14:30 uur de aftrap van s.v. W.I.K. ’57 1 – S.K.N.W.K. 1.

S.K.N.W.K.: Matthijs Verstrate, Alex Andeweg, René Verschoor, Martijn Rentier, Léon Pollemans, Wilco de Valk, Stefan Vermeer (Christian van Vossen), Robert Padmos, Remco Veenboer, Martijn Backx, Robert Uijl (Timo Verkaart).