Publicatie strafuitspraken in Sportlink Club

Alle uitspraken van de desbetreffende tuchtcommissies en commissies van beroep worden gepubliceerd in Sportlink Club.

Voor het raadplegen van de uitspraken moet men in de Sportlink Club-applicatie naar de menubalk en kiezen voor “wedstrijdzaken” en vervolgens in het daarop volgende subscherm voor “tuchtzaken”. Hierin zijn de volgende tuchtzaken zichtbaar:

■administratiekosten
■individuele tuchtzaken
■verenigingstuchtzaken
■uitsluitingen en schorsingen

Door een andere verenigingsnaam in te geven, is het ook mogelijk tuchtzaken van andere verenigingen in te zien.

Overeenkomstig artikel 80 van het Reglement Tuchtrechtspraak Amateurvoetbal zijn verenigingen verplicht via Sportlink Club kennis te nemen van straffen die door de tuchtrechtelijke organen zijn uitgesproken. Dit geldt ook voor straffen opgelegd aan individuele leden van de vereniging. Al geruime tijd ontvangen verenigingen geen apart schrijven meer over straffen, opgelegd aan individuele leden van de vereniging. Sportlink Club is het digitale medium, waarin alle bovengenoemde straffen worden gepubliceerd.

Bovendien heeft het bestuur amateurvoetbal een uitvoeringsbesluit genomen op basis waarvan verenigingen verplicht zijn om de opgelegde straffen direct aan de desbetreffende leden te melden.

Ter aanvulling hierop, ontvangen sinds week 35 de clubs via het besloten e-mailsysteem bericht als er een uitspraak is gedaan van een tuchtzaak waarbij de club, dan wel een lid is betrokken. Dit geldt voor uitspraken in het kader van het schikkingsvoorstel, van de tuchtcommissie en van de commissie van beroep. In het e-mailbericht wordt melding gemaakt van de uitspraak en clubs kunnen vervolgens in Sportlink kennis nemen van de inhoud hiervan.

Straffen vorig seizoen

Van spelers die vorig seizoen een uitsluiting of schorsing hebben gekregen en die geheel of gedeeltelijk nog moeten worden uitgezeten in dit seizoen, staat de straf in Sportlink Club vermeld onder vorig seizoen. Verenigingen kunnen de overlopende uitsluitingen en schorsingen in Sportlink Club derhalve raadplegen onder wedstrijdzaken/tuchtzaken en bij seizoen 2010/’11 aanklikken.