Grootste thuisnederlaag Bruse Boys sinds 1996

Met 0-6 verliezen van Terneuzense Boys. Dat is een harde klap voor Bruse Boys. De laatste keer dat de ploeg met dergelijke cijfers om de oren is geslagen, dateert inmiddels al van vijftien seizoenen geleden. Deze zaterdag was Johnny de Jaeger met drie goals de luis in de pels, in 1996 scoorde Remco van Keeken drie keer in Bruinisse. Ook toen was de tweede helft beslissend.

Van Keeken maakte zijn doelpunten destijds (mei 1996) voor SHO uit Oud-Beijerland. Halverwege die wedstrijd leidde Bruse Boys nota bene nog met 1-0 door een doelpunt van Tonnie van den Berge. Na rust breide SHO (toen al kampioen) dat recht met zeven doelpunten op rij: 1-7. Dat was de laatste keer dat Bruse Boys op eigen veld met zes goals verschil werd vernederd.

Zaterdag herhaalde Terneuzense Boys dat kunststukje. Nu was het halverwege nog maar 0-1 en gaven de Boys na de pauze echt gas. Overigens incasseerde Bruse Boys zijn grootste thuisnederlaag in de laatste veertig jaar in hetzelfde seizoen als dat SHO-debacle. Vijf maanden eerder stuurde Dinteloord de Bruse mannen met een 0-7-oorwassing de winterstop in.

De grootste thuisnederlagen uit de laatste veertig competitiejaren van Bruse Boys:

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/