Ook SKNWK veel te sterk voor Brouw 1

Hieronder een wedstrijdverslag van de competitiewedstrijd van afgelopen weekend tussen Brouwershaven 1 en S.K.N.W.K. 1 van de website van Brouwershaven:

Geschreven door Ivo

Na de onnodige zeperd tegen Stavenisse, kwam afgelopen zaterdag niet bepaald de ideale tegenstander om iets tegen recht te zetten naar sportpark Onder de molen. Koploper SKNWK, die uit zeven wedstrijden de volle 21 punten had weten te behalen, was de opponent. Met een behoudende speelwijze en met de afspraak dat we feller voor de dag zouden komen als een week eerder, stapten we om half drie de wei in.

Zoals verwacht namen de Nieuwerkerkers vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief. Brouw probeerde de boel achterin dicht te houden, maar dit lukte slechts zo’n tien minuten. Toen stond de 0-1 op het scorebord. Niet veel later was de achterstand opgelopen naar 0-3 en even werd gevreesd dat er voor de rust al een monsterscore op het scorebord zou staan. Maar in het restant van de eerste helft wisten de Gruttepikkers, ondanks nog altijd een groot overwicht, het net niet meer te vinden. Zelf creërden we nog een aantal kansjes. Met name uit stilstaande fases konden we enig gevaar stichten. Twee kopballen van Clement troffen echter geen doel. Ook een schot van Leendert, die zich goed vrij speelde, ging een metertje naast de verkeerde kant van de paal. Uiteindelijk bleef het 0-3 en konden we na een zware eerste helft even uitblazen met een kopje thee.

Over de tweede helft kan ik kort zijn. SKNWK bleef vrolijk verder gaan en bij Brouw ging langzaamaan het kaarsje uit. Al snel werd het 0-4, dat bleef het een tijdje, maar vervolgens werd in een kort tijdsbestek maarliefst vijf keer gescoord. Zodoende liep de score op naar 0-9. Het enige waar we in het restant van de wedstrijd met man en macht voor geknokt hebben, was om de hatelijke 10 van het scorebord af te houden. Toen scheidsrechter Bruijnooge om kwart over vier een einde maakte aan de wedstrijd, was er nog enige opluchting dat we in de laatste missie geslaagd waren.

Opnieuw een forse, maar gelet op de zeer vervelende situatie waar we in zitten niet onverwachte, nederlaag. Toch wil ik iedereen een compliment maken. Het valt niet mee om in een wedstrijd waarin het klasseverschil zo groot is tot het einde toe de motivatie op te brengen om alles te geven. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Stavenisse, heeft iedereen tegen SKNWK wel tot het einde toe geknokt. Daarom gingen we weliswaar fors, maar eervol ten onder.

Opstelling: Melvin, Ivo, Sebas, Jurrian, Pieter, Robin, Clement, Pim (56. David), Leendert, Bart (75. Marvin) en Patrick (65. Aron).

Vlagger: Dick van Splunder