WIK 1 behaalt ‘goed’ resultaat op het Springer?

Hieronder het verslag van de wedstrijd van gisteren tussen S.K.N.W.K. 1 en s.v. W.I.K. ’57 1 van de website van s.v. W.I.K. ’57:

Vooraf leek ons doodvonnis al getekend. Overal waar iets over stond gemeld, werd ook gemeld dat dit voor SKNWK een makkie moest zijn. SKNWK kon de 3 punten alvast bijtellen. Als ik eerlijk ben zou ik SKNWK ook vooraf het voordeel van de twijfel geven. SKNWK was na 12 wedstrijden trotse koploper met slechts 3 verliespunten. Voor WIK was dit 36 verliespunten uit 12 en dat is toch anders. Een grote nederlaag lag in het verschiet, of toch niet, in de thuiswedstrijd werd het ook wel 6-1, maar toch met de kanttekening dat WIK 55 minuten met 10 man speelde en na 80 minuten stond er nog 3-1 op het denkbeeldige scorebord. Maar of SKNWK hier nu echt van zou gaan beven was de vraag? Een derby blijft het ondanks alles toch en dat brengt vaak het beste in de spelers boven.

Veel paniek was er niet nadat Bram er bij het betreden van het Springer achter kwam dat de shirts nog thuis tegen de verwarming stonden. Een geluk dat dit niet gebeurd als we Halsteren uit spelen. Bram scheurde vlug even naar Kerkwerve terug, waarna de rest op het gemak naar de wedstrijd kon toeleven. Grote verassing in de opstelling van vandaag was laatste man Patrick. Patrick werd gevraagd zijn kunsten nog eens in het eerste te laten zien. Hierdoor schoof Arjen door naar de positie van linkshalf, want Martin schitterde vandaag alleen in afwezigheid door zijn blessure. Hopelijk kan hij er na de winterstop weer bij zijn. Op de bank zaten Willem en de neefjes den Boer, Leon en Dennis.

Er stond misschien nog geen minuut op de klok toen het vonnis inderdaad getekend was, 1-0. We hameren er elke week op om scherp te beginnen en het valt nooit te begrijpen hoe dat kan. Daar moet ik toch een antwoord op weten, want dit eerste doelpunt was voor de volle 100% mijn schuld. Er werd een bal van rechts laag voorgegeven net buiten de, ik wilde op de bal duiken, maar de bal ging door mijn handen en benen. De bal kwam voor de voeten van spits Wilco de Valk en die kon zo zijn seizoenstotaal makkelijk opschroeven. Hierdoor leek het wel een heel makkelijk middagje te worden voor SKNWK.

WIK pakte het spel goed op en ik kan niet meer dan bewondering hebben voor de spelopvatting van vandaag. Er werd geprobeerd zelf te voetballen en ook SKNWK het voetbal moeilijk te maken. Bij SKNWK kwam het gevaar vooral van de vleugels en probeerden dan vaak met een voorzet iemand te bereiken. De tweede goal kwam na zo’n 20 minuten spelen door een bal die voorlangs werd geschoten, Bart probeerde te voorkomen dat er gescoord werd en kreeg de bal hierbij op de arm en via zijn arm ging de bal in de goal. De 3-0 kwam wederom uit een bal voor de goal langs, deze keer werd hij ingekopt door wederom Wilco de Valk. SKNWK ging goed om met die paar kansen die we vandaag weggaven. Net voor rust kreeg WIK zowaar nog 2 kansen, 2 maal uit een corner waren we er best dichtbij.

In de rust werd Leendert vervangen door Dennis. Deze werd gezien als veroorzaker van de overtreding waaruit een penalty volgde zo’n 5 minuten na rust. Er was een hoop paniek in het doelgebied en daar was een speler naar beneden getrokken. De speler van SKNWK maakte er feilloos 4-0 van. Hierna gaf SKNWK vooral veel voorzetten en was er soms wat paniek, maar over het algemeen konden de ballen weggewerkt worden. Tot een moment wat de uiteindelijke bepaalde, een voorzet van links, de SKNWK speler kwam goed voor zijn WIK tegenstander en tikte de bal goed binnen.

Het werd dus toch een zakelijke overwinning voor SKNWK, daar viel niks op af te dwingen. Het is jammer dat ik SKNWK vroeg op voorsprong laat komen, hierdoor kon SKNWK ons laten komen en was het misschien al direct geen echte wedstrijd meer. Ik denk dat we gezien onze mogelijkheden vrij aardig gevoetbald hebben en we hebben het SKNWK goed het voetbal onmogelijk gemaakt. Ik wil daarom vandaag toch afsluiten met een groot compliment aan al van 13 medespelers en begeleiding. Op naar de moeilijke thuiswedstrijd tegen Kogelvangers, deze staat pas/al gepland in februari.