Jaaroverzicht S.K.N.W.K. 2011 (januari)

Nu het jaar 2011 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. elke dag een maand van dit jaar ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag januari.

1 januari

Week 8 – 2010 drukste week ooit

De onafhankelijke websiteteller OneStat houdt sinds 11-09-2007 nauwlettend de bezoekerstatistieken van S.K.N.W.K.-Online bij. De cijfers geven aan dat onze website dagelijks veel bezoekers mag ontvangen en dat dit zelfs vaak resulteert in een notering in een soortement van “Dag Top 50” op de website van ONEStat (in de categorie “Sport”).

De webredactie vond het interessant om op 01-01-2011 om 00:00 uur de statistieken van www.sknwk.nl te bekijken.

Uit deze statistieken blijkt dat het aantal pageviews nog steeds groeiende is. Meldden wij op 7 oktober 2009 nog dat we 1.000.000 pageviews hadden, nu staat de teller inmiddels op ruim 1,7 miljoen! Dit betekent dat we in eind eerste kwartaal / begin tweede kwartaal van 2011 de 2.000.000 pageviews bereiken. Opnieuw een mijlpaal.

Nog steeds blijkt 01-11-2009 (de dag waarop onze website 7 jaar in de lucht was) de drukste dag tot nu toe. Het record van drukste week is in 2010 gevestigd, namelijk week 8. In deze week speelden de volgende zaken:

  • Gerjo Prins weg bij S.K.N.W.K.
  • Jan Heikamp interim-trainer bij S.K.N.W.K. 1
  • Vier maanden schorsing voor Robert Padmos
  • Algemene ledenvergadering met diverse bestuurswijzigingen

De redactie is nu benieuwd welk(e) record(s) er in 2011 zal/zullen worden verbroken.

7 januari

Nieuwjaarsreceptie S.K.N.W.K. erg gezellig

Gisteren stond bij S.K.N.W.K. de nieuwjaarsreceptie op het programma. In totaal zo’n 50 S.K.N.W.K.-ers waren in de kantine aanwezig om elkaar alle goeds voor het nieuwe jaar te wensen.

Voorzitter Dirk v/d Sleen keek nog eventjes terug op 2010. Hierna was het onder het genot van een hapje en een drankje een gezellig samenzijn dat tot in de late uurtjes duurden.

Dank gaat uit naar de mensen die dit gisteren allemaal weer voor elkaar hebben gemaakt en uiteraard naar alle aanwezigen.

8 januari

Charlie Cup krijgt terechte winnaar in Bolsward

Gisteren, zaterdag 8 januari, werd bij S.K.N.W.K. het voetbaljaar 2010 (ook al is het inmiddels 2011) dan echt afgesloten. Zoals altijd gebeurt dit met het Onderling Zaalvoetbaltoernooi. Zoals al jaren gebruikelijk gesponsord door café Charlie in Nieuwerkerk, vandaar de Charlie Cup.

Dit jaar namen maar liefst 7 teams deel aan dit evenement. Vanwege de weersomstandigheden van de afgelopen tijd was gekozen voor teamnamen die verband hadden met de Elfstedentocht. Zo kon men bijvoorbeeld kijken naar een wedstrijd tussen Ljouwert en Frjenstsjer en Snits en Hylpen.

Uiteindelijk bleken de ‘mannen’ van Bolsward (Boalsert) absoluut de sterkste en gingen met de wisselbeker aan de haal. De prijsuitreiking vond plaats in café-cafetaria. De beker is trouwens door de aanvoerder van Boalsert gelijk meegenomen en het schijnt dat deze naast de wisselbokaal van het Onderling S.K.N.W.K.-tournooi in ‘Steilôôre’ in Ouwerkerk komt te staan (die ze ondanks de 10e plaats tijdens de laatste editie toch nog wisten te bemachtigen).

Uiteraard wil ik nog enkele mensen bedanken. Natuurlijk Michael en Karin v/d Ban van café-cafetaria Charlie voor de sponsoring. Daarnaast de rayonhoofden Cees Dalebout, Fernando Bom, Emiel Kuijten, Dirk v/d Sleen, Leon Pollemans (allen scheidsrechter), Harald Kesteloo (verzorger) en Emiel Pollemans voor het bijhouden van tijden, rangen, standen, uitslagen, doelpuntenmakers en tot slot Supervisor voor het verzorgen van het leuke idee voor deze editie en de mooie schema’s en clublogo’s. Tot slot uiteraard alle deelnemers en de supporters.

Het was een geslaagd evenement met gelukkig geen blessures. We kunnen weer terug kijken op een sportief en zeer gezellig toernooi.

Tot volgend jaar !!

Bekijk de foto’s van deze editie in het Fotoboek.

EINDSTAND CHARLIE CUP 2010

Nummer 1

Nummer 2

Nummer 3

Nummer 4

Nummer 5

Nummer 6

Nummer 7

14 januari

Trainingsveld ook voor vanavond afgekeurd

Het trainingsveld is voor vanavond, vrijdag 14 januari 2011, afgekeurd.

Door de hevige regenval van de laatste dagen is het veld onbespeelbaar. Zodoende dus vanavond geen trainingen mogelijk.

15 januari

Leerzame en gezellige spelregelavond S.K.N.W.K.

Gisteren, vrijdag 14 januari 2011, werd bij S.K.N.W.K. een interactieve spelregelavond gehouden. De organisatie was in handen van de Scheidsrechtersvereniging Noord- en Zuid Beveland.

Helaas was de opkomst wat minder dan verwacht (slechts zo’n kleine 25 S.K.N.W.K.-ers hadden de moeite genomen naar de kantine te komen), maar ondanks dat was het een zeer leerzame en gezellige avond.

Er werd gestart met een schriftelijke ronde. De deelnemers moesten 10 vragen beantwoorden. Het blijkt dat slecht één van de aanwezigen geslaagd zou zijn als scheidsrechter, alle anderen zouden een (opfris)cursus moeten volgen.

Na deze ronde was het tijd voor wat ‘actie’. Er werden beelden getoond met hierop overtredingen. De vraag was simpel: geel of rood? Geel, dan moest je naar de gele tafel, en rood, juist, naar de rode tafel. Ook hier viel op dat er veel verschillende meningen zijn. En dan kregen de deelnemers de beelden soms 4x te zien, een scheidsrechter moet tijdens een wedstrijd in één keer beslissen.

Na de ingelaste pauze was het tijd voor de ‘bordjes-ronde’. De groep werd in 6 groepen gesplitst. Van elke groep ging een deelnemer aan de tafel zitten en er werden vragen gesteld over het voetbalspelletje. Deze moesten middels het opsteken van de bordjes worden beantwoord. Ook hier weer veel verschillende meningen.

De avond werd afgesloten met een verhaal over ‘de scheidsrechterswereld’ door oud-scheidsrechter Rien van Haaften. Hierna nog enkele hilarische filmpjes over scheidsrechters en assistent-scheidsrechters.

Namens S.K.N.W.K. werden de aanwezigen van de scheidsrechtersvereniging Noord- en Zuid Beveland, Rien van Haaften, Eric Filius, Rob Venmans en Nico Schreuder, zeer hartelijk bedankt voor de geweldige avond. Zij ontvingen uiteraard nog een attentie.

Hierna was het nog een tijdje gezellig natafelen. Al met al weer een zeer geslaagde S.K.N.W.K.-avond. Dank aan alle aanwezigen en de mensen die dit hebben georganiseerd.

Bekijk de foto’s van deze avond elders op de site in Het Fotoboek.

21 januari

S.K.N.W.K. 2 en 4 na 9 weken weer ‘de wei’ in

Het zal voor de meeste spelers van S.K.N.W.K. 2 en 4 morgen, zaterdag 22 januari 2011, wel gewoon weer even wennen zijn. Eindelijk kunnen ze weer eens voetballen. Voor het eerst in 9 weken kunnen ze weer ‘de wei’ in!!

Zowel S.K.N.W.K. 2 als 4 speelden op zaterdag 20 november jl. haar laatste (competitie)wedstrijd. Daarna waren de weers- en veldomstandigheden elk weekend zo dat zij ervoor zorgden dat er niet gevoetbald kon worden.

Voor beide ploegen staat er morgen een heuse derby op de rit. S.K.N.W.K. 2 treedt in Oosterland aan tegen Duiveland 2. De mannen van ‘de baggerschuit’ mogen naar Kerkwerve waar ze in dé kampioenskandidaat voor de 5e klasse, W.I.K. 2, de tegenstander hebben.

23 januari

S.K.N.W.K. 1 boekt eerste uitoverwinning dit seizoen

De hervatting van S.K.N.W.K. 1 na de winterstop werd vorige week met een weekje uitgesteld. Hierdoor dus niet De Meeuwen 1 de eerste tegenstander, maar Domburg 1. Een duel tussen respectievelijk de nummers 11 (Domburg) en 12 (S.K.N.W.K.). In de heenronde walsten de blauw/zwarten overigens met 1-5 over Domburg heen.

Gisteren in Domburg ontspon zich een open wedstrijd. Al in de 1e minuut een kopkans voor de thuisploeg, maar deze ging naast. Het eerste gevaar voor de oranje-hemden (S.K.N.W.K. was gehuld in het reserve-tenue) was ook een kopkans. Het was Leon Goedegebure die na 8 minuten een voorzet van Wilco de Valk over het doel kopte.

Hierna was het met name S.K.N.W.K. dat op zoek ging naar de openingstreffer. Spits Stefan Vermeer kreeg vlak na elkaar twee schietkansen. De eerste werd tot corner verwerkt, de tweede was een prooi voor de doelman. Na een kwartier een prima solo van Robert Padmos (die naam zullen we straks meer lezen!!), maar ook hier werd het ‘slechts’ een corner.

De thuisploeg had na zo’n half uur nog een schot dat naast het doel ging. De grootste kans was echter voor S.K.N.W.K. De net ingevallen Oleg Bondarenko, hij stond één minuut in het veld voor de geblesseerd geraakte Leon Goedegebure, kreeg een prima kans. Echter hij miste de open kans en zodoende bleef het dus 0-0.

Net voor het verstrijken van de 1e helft nog twee mogelijkheden voor Robert Padmos namens S.K.N.W.K. Echter zijn volley ging over het doel en in blessuretijd opnieuw een corner na een schot van hem. Ruststand 0-0.

De Nieuwerkerkers kwamen prima uit de startblokken in het tweede bedrijf. Al na drie minuten lag de bal in het mandje. Een voorzet van linksbuiten Stefan Vermeer werd door aanvoerder Wilco de Valk schitterend binnengekopt, 0-1.

De thuisploeg moest opzoek naar de gelijkmaker. Eerst kon een kopbal door doelman Mike Bakker van S.K.N.W.K. worden gepakt. Hierna een schot naast het doel en daarna bleek opnieuwe Mike Bakker een sta-in-de-weg toen hij een bal uit de hoek tikte.

Nadat Robert Padmos middels een schot de mogelijkheid had gehad de score te verdubbelen, hij schoot naast, was het aan de andere kant nu wel raak voor Domburg. Een schot van de thuisploeg werd nu ook Bakker teveel, 1-1.

De wedstrijd loopt dan verder zonder noemenswaardige akties. Slechts enkele gele kaarten voor de thuisploeg en René Verschoor en Oleg Bondarenko namens S.K.N.W.K. Het duel loopt dan op zijn einde en we zitten dan al in de 84e minuut. Dan is het S.K.N.W.K.-speler Robert Padmos die zijn ploeg bij de hand neemt.

Eerst schiet hij een voorzet van Wilco de Valk binnen, 1-2. Vlak nadat zijn jongere broer, Steven Padmos, is ingevallen scoort hij uit een combinatie met zijn broertje ook de 1-3. Nog geen twee minuten later zorgt Robert ook voor de 1-4 !! Een goede aanval via Timo Verkaart komt bij Wilco de Valk. Middels zijn 2e assist van de middag brengt hij Padmos opnieuw in stelling. Deze omspeelt keurig de doelman en zorgt dus met zijn 3e treffer voor de 1-4 eindstand. Een zuivere hattrick voor Robert Padmos.

Wat een blijdschap bij de mannen van Olijhoek. De overige uitslagen zijn ook ‘gunstig’ te noemen waardoor de blauw/zwarten weer wat aansluiting vinden met de rest van de staartploegen. Echter dit moet nu uiteraard wel een vervolg krijgen, wil je je echt veilig kunnen spelen.

Volgende week wacht S.K.N.W.K. een zeer lastige klus. Dan komt namelijk D.F.S. 1 op bezoek op sportpark ‘Het Springer’. Succes mannen !

S.K.N.W.K. 1: Mike Bakker, Kevin Schiettekatte, Martin Kiesenberg, René Verschoor, Timo Verkaart, Martijn Rentier, Robert Padmos, Martijn Backx, Leon Goedegebure (Oleg Bondarenko), Wilco de Valk, Stefan Vermeer (Steven Padmos).

29 januari

Dankwoordje en taart voor Timmerman Natuursteen

Het natuursteen voor de nieuwe rand op onze bar is gesponsord door Timmerman Natuursteen uit Nieuwerkerk. Hiervoor willen we ze namens de blauw/zwarten uiteraard nogmaals hartelijk danken.

Als dank kreeg Timmerman Natuursteen namens S.K.N.W.K. een heerlijke slagroomtaart.

30 januari

Debuut Erwin Maliepaard, rentree Sander Uijl

Gisteren tijdens het oefenduel van S.K.N.W.K. 1 in en tegen Krabbendijke 2 opmerkelijke feitjes bij S.K.N.W.K.

De jeugdige Erwin Maliepaard mocht gisteren voor het eerst het doel verdedigen bij het eerste elftal van S.K.N.W.K. Hij deed dit naar behoren en kon bij de 2 tegentreffers voor de rust weinig uitrichten.

In de 2e helft maakte Sander Uijl zijn rentree bij de blauw/zwarten na zo’n 9 maanden afwezigheid. Hij gaf eind vorig seizoen aan even te stoppen met voetballen.

Inmiddels was Sander al weer volop in training, maar door de weers- en veldomstandigheden en de winterstop heeft hij nog geen wedstrijden gespeeld. Nu dus wel.

Sander gaf zelf aan nog veel wedstrijdritme te ontberen, maar daar zijn zulke oefenwedstrijden dus goed voor!