Verslag Kloetinge 4 – SKNWK 2 (door Kloetinge)

Hieronder een wedstrijdverslag van de competitiewedstrijd Kloetinge 4 – S.K.N.W.K. 2 van de website van Kloetinge:

JLO en de slapende hand

Op een frisse zaterdagmiddag stond de inhaalwedstrijd tegen SKNWK op het programma. De uitwedstrijd in Nieuwerkerk hadden we terecht verloren, maar daar hadden we dan ook zelf goed aan mee geholpen. Dat zou deze keer anders moeten. Met wat gepoets en geregel was er weer een selectie van 14 man bijeen gesprokkeld met daarin 1 opvallende naam: JLo!

Oplettende lezers denken dan gelijk aan de warmbloedige latijns-amerikaanse Jennifer Lopez. Niets is minder waar, we hebben het hier over onze ouwe-getrouwe vleugelspits Jacco Louwerse. En hoewel de schrijver dezes graag eens geconfronteerd zou worden met de slapende billen van de echte JLo, moest ik het deze middag echter stellen met de heel wat minder knappe Kloetingse JLo en een slapende hand….

Het gevierde vierde startte de wedstrijd met een afwachtende houding. Waren we in de heenwedstrijd niet 6 keer tegen een counter aangelopen? Dat zou vandaag niet weer gebeuren. Kloetinge wist de tegenstander met dit spelconcept goed van de goal af te houden, maar voorin konden we ook geen potten breken. Zo kabbelde de wedstrijd voort, slechts af en toe onderbroken door een stevige tackle en de gebruikelijke discussie over een vermeend buitenspelgevalletje.

Na een half uur echter, zette JW zich achter een hoekschop en krulde de bal op het koppie van Dennis. 1-0! Zo werd de rust bereikt. In de tweede helft had de wedstrijd ineens een heel wat opener karakter. Het spel golfde op en neer. Met onze grote vriend Mo binnen de lijnen als vervanger van Jacco Honingh, had ons spel wat meer diepgang. Hij miste alleen een afmaker in de spits.

Die kwam er dan zo’n 20 minuten voor tijd. JLo verving de moegestreden klimmer Michel. Met wat onorthodoxe moves en shuffles strooide JLo zand in de motor van SKNWK en wisten wij kans op kans te creëren. Tot drie keer toe wist hij met een splijtende pass de verdediging van SKNWK uiteen te spelen.

Mo is echter duidelijk meer een voorbereider dan een afmaker. Helaas viel de bevrijdende tweede treffer dus niet. Ondertussen werd de wedstrijd ontsierd door een aantal forse overtredingen. Gelukkig houdt de prima leidende scheidsrechter van gezelligheid en stuurde hij dus niemand voortijdig naar huis! Dat had overigens best gekund! Inmiddels kreeg SKNWK zowaar ook een paar kansjes.

En nu komt dan dat verhaal van die slapende hand. Doelman Stefan, onze eigen Brabantse Ballenvanger, had vooraf aangegeven al een week last te hebben van een slapende hand. In tegenstelling tot een gemiddelde ambtenaar, die een moord zou doen voor zo’n slapende hand, dacht Stefan dat het een doelman niet veel goed zou doen. Niets bleek minder waar. Tot vijf keer toe bracht hij met een dommelend duimpje, een rozige ringvinger en een pittende pink redding. Wat er ook voor kanonskogel op Stefan werd afgevuurd, vandaag weerstond zijn Gouden Slaper alles. Zo werd hij de Man of the Match en hebben we na de Zwarte Hand nu ook onze eigen Pietje Bell bij Kloetinge 4. En hadden we vroeger niet een trouwe supporter Arjaan, die achterop zijn fiets een klein wit bordje had geschroefd met daarop in grote rode letters SH (Slecht Horend)?

Inmiddels weten wij nu wel waar die afkorting echt voor stond! Zo wonnen we de eerste wedstrijd van 2012 met 1-0 en deden we weer goede zaken op de ranglijst. Volgende week reizen we naar Duiveland. U kunt nog mee.

Toine Rorije