Zeeuwse Voetbal Awards uitgereikt in vol MiniMundi

Zeeuwse Voetbal Awards uitgereikt in bomvol MiniMundi

MIDDELBURG – In een bomvol MiniMundi zijn vrijdagavond de Zeeuwse Voetbal Awards uitgereikt.

Commissaris van de koningin Karla Peijs opende om 19.15 uur het voetbalgala. Daarna werden verschillende Zeeuwse voetballers, trainers en vrijwilligers in het zonnetje gezet. De prijzen werden uitgereikt door prominenten uit het betaalde voetbal.

Danny Blind sprak voetballer van het jaar Fabian Wilson via een groot scherm toe. De verdediger van Hoek hoorde ook vorig seizoen tot de genomineerden, maar greep toen naast een Award. Dit jaar kreeg hij de meeste punten in het Sterrenelftal van de PZC, waardoor hij zich voetballer van het jaar mag noemen.

Het vrouwenteam van Oostkapelle ontving uit handen van Dolf Roks de Award voor beste damesvoetbalploeg. Robbie de Nooijer van Oostkapelle maakte in de kampioenswedstrijd tegen VCK het doelpunt van het jaar.

De 21-jarige Yves Nyemb van Goes kreeg uit handen van Jan Poortvliet de Award voor talent.

Niemand minder dan Willy van der Kuijlen reikte de Award voor topscorer van het jaar uit aan Marco Faassen , spits van Terneuzense Boys . Oud-voorzitter van PSV Harry van Raaij overhandigde de trofee voor vrijwilliger van het jaar aan Jeroen Huibregtse van De Noormannen.

Nieck Elderson uit Zaamslag is met zijn achttien een van de jongste arbiters. Hij behoort tot het talententraject van de KNVB. Oud-arbiter Roelof Luinge gaf hem de Award voor scheidsrechter van het jaar.

Gérard de Nooijer werd gekozen tot beste trainer van het jaar. Jean-Paul van Gastel reikte de Award uit.

Na afloop van het gala is er nog een voetbalfeest in het Voetbalmuseum.