Melissant 1 wint eerste oefenwedstrijd in Zeeland

Hieronder het wedstrijdverslag van de oefenwedstrijd van gisteren tussen S.K.N.W.K. 1 en Melissant 1 van de website van v.v. Melissant:

SKNWK 1 – Melissant 1 2 – 6

Doelpunt: Pieter both 3x, Ricardo Heijstek 2x, Alex Krouwel 1x

Gisterenavond heeft Melissant zijn eerste oefenwedstrijd gewonnen in het Zeeuwse Nieuwerkerk. Tegen S.K.N.W.K. werd na een 1-2 ruststand met 2-6 gewonnen. Door de open manier van spelen door beide teams, waarbij de verdedigers van Nieuwerkerk veel foutieve passes gaven, waren er veel mogelijkheden/kansen op doelpunten voor beide doelen. Melissant was veruit het meest effectief in het afronden van die kansen. Vooral de rappe spitsen Pieter Both (3x) en Ricardo Heijstek (2x) waren een plaag voor de verdediging van de thuisploeg. Toch was er voor rust meer evenwicht in de wedstrijd; vooral op het middenveld kwam de thuisploeg regelmatig in balbezit, maar de goede organisatie van de defensie van Melissant zorgde ervoor, dat de Zeeuwen maar tot weinig echte kansen kwamen.

Na rust was het vooral Melissant, dat de klok sloeg, hoewel de eerste grote kans voor de gastheren was. Tot opluchting van keeper Roy Hobbel miste de spits een opgelegde kans op de 2-2. Een minuut later (47”) werd het 1-3 toen Pieter Both weer attent reageerde op een verkeerde inspeelpass door de keeper. S.K.N.W.K. zocht het de 2e helft vooral in countervoetbal. Bij een van die counters, in de 66e minuut, maakte de centrumspits van de thuisploeg de 2-3. Voorafgaand aan deze goal ging een buitenspelsituatie vooraf, maar de scheidsrechter en z’n assistent reageerden niet alert. Twee minuten later (68”) bezorgde Tim Vreeker de bal met een steekpass bij debutant Ricardo Heijstek, welke met een onvervalste stiftbal de keeper verschalkte, 2-4. Ook aanvoerder Krouwel (spelend vanaf het middenveld) kwam nog tot scoren, toen hij attent reageerde op een weggetikte schuiver van Both en de bal bij de 2e paal binnentikte, 2-5 (77”). Het slotakkoord was voor de weer ingevallen Both, die de keeper omspeelde na een schijnkopbeweging van Vreeker, 2-6 (89”). Al met al een nuttige oefenwedstrijd met leuke acties, 8 doelpunten en voor beide trainers meer dan genoeg verbeterpunten voor de rest van de voorbereiding.

Komende zaterdag vindt er een onderlinge wedstrijd plaats (aanvang 12.00 uur), waarna volgende week(dinsdag 7/8) er weer een wedstrijd in Zeeland op het programma staat uit bij NOAD’67 in Sint Philipsland.