Broers Ronald en Christian van Vossen elftalleider

,,Het scheelt wel een hoop pijn in mijn knie”.

Broers Ronald en Christiaan van Vossen nu elftalleider

NIEUWERKERK/OOSTERLAND – Langslepende blessures hebben de broers Ronald en Christian van Vossen genoopt tot een andere stap in hun amateurvoetballoopbaan. Toevalligerwijs bekleden ze vanaf het nieuwe seizoen hetzelfde bijbaantje: elftalleider bij respectievelijk Duiveland en SKNWK. Ronald (30 jaar) speelde bij SKNWK, Ouwerkerk en Duiveland, Christian (27) voetbalde voor SKNWK en SNS,

De jongste, Christian, loopt al eigenlijk twee jaar rond met blessureleed. Eerst ging hij onder het mes voor een kruisbandoperatie en daarna lag hij op de tafel voor zijn meniscus aan dezelfde knie. Vier wedstrijden voor het einde van het seizoen 2011/2012 kreeg Van Vossen weer last van de bewust knie. Onlangs onderging hij daarvoor een MRI-scan. ,,Het ziet er niet goed uit. Bovendien mijn werk (bij Zeelandia, red.) is ook belangrijk.”

De knie is ook het gemankeerde lichaamsdeel dat zijn broer Ronald aan de kant houdt. Vanwege de vakantie van zijn vriendin kan hij altijd pas later aansluiten in de voorbereiding. ,,Als de anderen al drie weken bezig zijn, sluit ik aan en loop ik van de ene naar de andere blessure.” In zijn knie is de meniscus ver kapot en heeft er kraakbeenbeschadiging. Doorgaan met voetballen is niet verstandig. ,,Dan kan ik met gewoon lopen pijn in mijn knie krijgen.”

Het behoeft weinig uitleg dat de broers balen. ,,Wanneer je de jongens bezig ziet, wil je het liefst meedoen. Van de andere kant nu ik leider kan zijn, kan ik een beetje met die gasten meelopen. Dat maakt het een klein beetje goed. Het is jammer en balen want ik voetbal graag. Maar als je constant in de lappenmand zit, schiet dat ook niet op.”
Ronald, doelend op het einde van het vorig seizoen: ,,Als je zo’n pot als de finale van de nacompetitie niet kunt voetballen, baal je. In de voorbereiding heb ik dat niet zo, maar het kriebelt wel”.

Het verzoek om elftalleider bij SKNWK te worden, kwam van trainer Thomas de Ridder. ,,Ik zorg dat de spullen klaar staan en dat de jongens alles hebben wat ze nodig hebben. Ik heb een wasschema gemaakt en kijk of er niets achterblijft bij het schoonmaken van de kleedkamers. En als Thomas wat nodig heeft, regel ik dat ook.”

Henk Schouten, die met De Ridder bij Duiveland samenwerkte, stelde aan Van Vossen voor of hij niets voelde om elftalleider te worden. Een gesprek met Duiveland-voorzitter Hans van der Have was daarna afdoende om Van Vossen aan te stellen. ,,Deze groep past wel bij me. Ik ben nog lang niet klaar en vind het leuk om dingen te regelen. ,,Ik sta tussen bestuur, spelersgroep en trainer in. Als spelers ergens mee zitten, komen ze makkelijker naar mij toe. Als er irritaties zijn, moet je die op tafel leggen en niet met bepraten met een biertje achter de bar.”

Het toevallige gegeven dat Christian en Ronald nu beide elftalleider zijn, heeft ze niet bezig gehouden. Christian: ,,Het is wel geinig. Ik hoorde al wel het geintje: ‘jullie kunnen het niet meer, dan ga je zeker leider spelen’.” Ronald, lachend: ,,Het scheelt wel een hoop in mijn knie”.

2 reacties op "Broers Ronald en Christian van Vossen elftalleider"

  1. Gelukkig staan de fot’s er niet bij

  2. Goed bezig zo bro’s

Reacties gesloten.