Voor S.K.N.W.K. 1 rest slechts de competitie

S.K.N.W.K. 1 had de stijgende lijn te pakken. Na de eerste wat onfortuinlijke oefenduels werden een aantal prima wedstrijden (met dito resultaten) op de mat gelegd. Afgelopen dinsdag werd zelfs nog met 7-2 gewonnen in het bekerduel tegen Wolfaartsdijk 1. Echter gisteren was een complete ‘off-day’ voor de blauw/zwarten.

In en tegen Kwadendamme 1 werd met 3-0 (!!) verloren van de zondag vijfde klasser. S.K.N.W.K. had het grootste gedeelte van de wedstrijd wel een veldoverwicht, maar wist dit niet uit te drukken in doelpunten. Ze waren waarschijnlijk nu nog aan het proberen geweest een doelpunt te scoren.

In een veel te laag tempo ging S.K.N.W.K. 1 op zoek naar (een) treffer(s). Maar Kwadendamme zakte flink in, waardoor het voor de Nieuwerkerkers erg moeilijk werd een opening te vinden. Zeker als dan ook het baltempo veel te laag is, weet je niet tot kansen te komen en dus te scoren.

Uit een verkeerde pass van S.K.N.W.K. door het midden counterde de thuisploeg zelfs naar 1-0. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft ging S.K.N.W.K. op zoek naar de gelijkmaker. Er was zelfs sprake van een kwartiertje goed voetbal. Het drukte Kwadendamme tegen de muur, maar het vizier stond niet op scherp bij de S.K.N.W.K. voorwaartsen. Een ander probleem is toch ook het overzicht bewaren, waardoor sommige spelers helaas liever voor eigen succes gaan terwijl een ploeggenoot er veel beter voor staat.

Als dan zelfs ook de 2-0 nog valt, lijkt het gedaan met S.K.N.W.K. Ze gaan achterin 1 op 1 spelen om toch nog te proberen iets te forceren. Helaas is het niet S.K.N.W.K. dat scoort, maar mag de thuisploeg nog één keer juichen, 3-0.

Zodoende dus nog een domper in het slot van de voorbereiding van S.K.N.W.K. 1. Echter niet bij de pakken neer gaan zitten, want tot gisteren leek alles toch prima te verlopen. We gaan er gewoon van uit dat dit een ‘incidentje’ was.

Deze week nog twee keer keihard trainen en dan begint a.s. zaterdag, 1 september, de competitie. Voor S.K.N.W.K. 1 start deze in Heiningen tegen Chrislandia 1. Een gedegen tegenstander waartegen vorig jaar twee keer nipt een overwinning uit de wacht werd gesleept. We zijn dus met z’n allen gewaarschuwd.

Overigens is S.K.N.W.K. door twee nederlagen en slechts één overwinning uitgeschakeld in het bekertoernooi. Patrijzen 1 wist in deze poule alle 3 haar bekerduels winnend af te sluiten. De overige drie teams, S.K.N.W.K., Wolfaartsdijk en Kwadendamme wisten alle drie één duel te winnen. Zodoende een gedeelde 2e plaats voor deze teams. S.K.N.W.K. is op doelsaldo net achter Kwadendamme, maar nog voor Wolfaartsdijk op een 3e plaats geëindigd. Overigens voor wat dit waard is, want de meeste teams zien de bekerduels toch als veredelde oefenwedstrijden.

2 reacties op "Voor S.K.N.W.K. 1 rest slechts de competitie"

  1. Verliezen van Kwadendamme???
    Off day???
    Hoperlijk gaan we in de competitie wat hogere ogen gooien.
    Want verliezen van een 5de klasse zondag club noemt ik toch wel wat beschamend off day of niet.

  2. Maarten van Rossum | 26-08-2012 at 10:37 |

    Forseren is toch een taalfaal. Ik schrijf het als forceren.

Reacties gesloten.