S.K.N.W.K. 1 wint overtuigend van Chrislandia 1

Vorige seizoen bleek Chrislandia tot twee keer toe een lastig tegenstander te zijn voor S.K.N.W.K. 1. twee keer werd het 3-2 in het voordeel van de blauw/zwarten uit Nieuwerkerk. Vooraf werd dan ook goed duidelijk gemaakt dat het vandaag een moeilijk wedstrijd zou worden. Waar we vorig jaar de driepunten meegenomen hadden uit Heijningen en de voorzitter vergeten waren, dacht de voorzitter vandaag dat hij de pasjes vergeten was. Deze bleken gewoon in de auto te liggen, waardoor ook de trainer en voorzitter na het keren wederom mochten keren om de reis naar Heijningen te vervolgen.

Het is de eerste competitiewedstrijd in het seizoen 2012/2013. na 6 weken voorbereiding voor S.K.N.W.K. was het een voorbereiding met ups en downs, de selectie van Thomas de Ridder is ten aanzien van vorig seizoen 8 spelers kwijtgeraakt. Er zal dus weer gebouwd moeten worden aan een nieuw team en dit zal gepaard gaan met vallen en opstaan, zo hebben we in de voorbereiding goede wedstrijden afgewisseld met slecht wedstrijden, iets waar deze jonge groep sterker van moet worden. Daarom is de doelstelling van S.K.N.W.K. ook om bovenin de middenmoot mee te draaien.

S.K.N.W.K. begon sterk aan het eerste helft, dit resulteerde in een aantal kleine kansjes die nog niet benut werden, na een minuut of 15 kreeg Robert Padmos een grootte mogelijkheid, hij kreeg de bal van rechts breed gelegd de keeper was uit zijn goal en Robert schoof de bal met rechts, links van de paal en dus naast, zo bleef het 0-0.

Na 20 minuten was het dan toch raak. Martijn Backx die goed het overzicht hielt en de bal breed legde op de vrijstaande Remco vd Berge die de bal beheerst langs de keeper schoot. In de volgende 20 minuten kreeg S.K.N.W.K. weer een aantal kleine kansen alleen konden deze niet tot doelpunt gepromoveerd worden tot doelpunten tot aan de 44ste minuut. Het was nu Remco vd Berge die na een goede pas van Rob vd Sleen sterk wegdraaide bij zijn directe tegenstander, en alleen door mocht op de keeper en de bal teruglegde naar Remco Veenboer die goed mee was gelopen en de bal in het lege goal kon schuiven. Hiermee kwam de stand op 0-2 net voor rust.

Doelman Mike Bakker heeft geen redding hoeven te verrichten de 1ste helft omdat de Chrislandia nauwelijks in de buurt kwam van de 16 meter van de gasten uit Nieuwerkerk. Het enige wat de ploeg van Thomas de Ridder zich kan verwijten is dat het nog geen 0-4 was bij rust iets wat makkelijk had gekund en zelfs had gemoeten.

In de 2de helft was het bijna direct raak, Het was een voorzet van rechts die op aparte wijze getracht werd weg te werken (hak bal, al is mijn de intentie van deze bal niet helder), deze kwam precies in de voeten van Martijn Backx die zich net buiten de 16 meter bevond, hij zocht de tegenstander op kapte deze goed uit en schoot de 0-3 binnen.

S.K.N.W.K. had weer het betere van het spel, en creëerde genoeg kansen alleen werd in sommige gevallen het overzicht niet goed bewaard en men voor eigen succes ging in plaats van een vrij staande medespeler in te spelen. In de 60ste minuut een voorzet van Remco Veenboer de rechtsback dacht dat hij op volleybal zat en sloeg de bal over Remco vd Berge heen. De zeer goed fluitende scheidsrechter Ron Heijnen zag hier een terechte strafschop in, deze werd opgeëist door aanvoerder Carlo vd Maas die de bal beheerst binnen schoot en de stand hiermee op 0-4 bracht.

Het was Wilco de Valk die de bal in de as van het veld ontving op een meter of 20 voor de goal, hij zag ruimte om te schieten hield op het laatste moment in en werd naar buiten gedreven door de verdediging van Chrislandia, hij kwam wel tot een schot, alleen deze passeerde helaas de verkeerde kant van de paal.

Na 63 minuten werden Carlo vd Maas en Remco vd Berge vervangen door Andre Kik en Robbert Uyl. Beide werden uit voorzorg naar de kant gehaald door coach Thomas de Ridder. Het leek wel of de organisatie hierdoor een beetje weg was en Chrislandia iets sterker werd, tot echt grote kansen leiden dit overigens niet, alleen wel voor wat hachelijke momenten voor de goal van Mike Bakker, die een aantal keren goed alert reageerde, alleen zover had het nooit moeten (mogen) komen.

S.K.N.W.K. ging te snel de lange bal spelen en speelde zeer onrustig tot de 80ste minuut. In deze minuten kreeg S.K.N.W.K. nog wel een aantal kansen, na een goede steekpas van Robert Padmos op de goed vrijgelopen Wilco de Valk werd gingen er 3 Nieuwekerkers op de
jonge doelman van Chrislandia af (Deze doelman is 15 jaar). Wilco speelt de bal naar rechts op Martijn Backx die de bal met een schuiver in het doel plaatst, alleen de assistent grensrechter ziet hier buiten spel in en de scheidsrechter neemt het vlagsignaal over.

Een paar minuten later, nu is het een goede pas van Wilco de Valk op Robert Padmos hij maakt zicht breed en neemt de bal op de “borst” aan, hierin wordt hands geconstateerd door de scheidsrechter, waardoor ook deze aanval geen vervolg zal krijgen, niet veel later gaat Remco Veenboer goed door over rechts legt de bal goed terug richting de 11 meter waar de jonge Martijn Backx al stond te wachten en de goed aangesloten Wilco de Valk in kwam lopen, daar Martijn naar zijn rechterbeen moest zag hij de vrijstaande Wilco niet meer en helaas kwam hier geen doelpunt uit.

In de 85ste minuut was het dan toch raak, goed doorgaan aan de linkerkant van Martijn Backx kapte een tegenstander uit en zag de vrijstaande Robert Padmos, deze speelde hij in en Robert wist zich nu wel raad met deze bal, waardoor de teller op 0-5 kwam.

Uiteindelijk was het slotakkoord voor Remco Veenboer, het was nu Robert Padmos als aangever, waardoor Remco voor 0-6 kon aantekenen.

Zo is de eerste klap is een 3 punter waard voor de mannen van Thomas de Ridder. S.K.N.W.K. dat heel goed en verzorgd speelde, zorgde met hun goede spel dat Chrislandia niet gevaarlijk kon worden en dat had niet te maken dat Chrislandia niet goed speelde, maar wel met het eigen spel van de blauw/ zwarten.

De uitslag had eigenlijk hoger moeten zijn en nu je zoveel kansen krijgt kun je er missen, maar volgende week kunnen de gemiste kansen je de kop kosten, iets waar de komende we(e)k(en) wel de aandacht op zal moet liggen.

Volgende week zal er om 14:30 uur worden afgetrapt tegen v.v. Vrederust die vandaag met 4-0 wonnen van Alliance. v.v. Vrederust die een aantal jeugdspelers erbij hebben gekregen van buurman Dosko zijn dus versterkt en dus zal S.K.N.W.K. weer goed voor de dag moeten komen.