Hoek heeft weinig te vrezen in Maassluis

Zaterdag niet verliezen bij Excelsior Maassluis en dan kan Hoek pronken met een indrukwekkende reeks van tien wedstrijden zonder verlies tegen deze tegenstander. Op het niveau waarop de Zeeuws-Vlaamse hoofdklasser acteert, is dat speciaal. Hoek en Excelsior M. zijn overigens twee van de maar liefst acht koplopers in de hoofdklasse B.

Dat octet heeft elk vier punten uit twee duels. De enige andere ‘topper’ zaterdag gaat overigens tussen Smitshoek en Zwaluwen. In elk geval liggen de kaarten op voorhand gunstig voor Hoek tegen Excelsior M. Behalve negen duels ongeslagen hebben de Zeeuws-Vlamingen ook al vijf wedstrijduren geen doelpunt tegen gekregen in Maassluis.

De laatste nederlaag tegen Excelsior M. dateert van zo’n vijftien jaar geleden, november 1997. In Hoek werd het destijds 1-2. De enige Zeeuwse goal werd gemaakt door Jacky Lambert, de huidige technische man bij Hoek. Sinds die wedstrijd eindigde deze tweestrijd vier keer onbeslist en vijf keer won Hoek, waarvan de laatste vier uitwedstrijden. Hoek speelt nu ook uit.

De knappe reeks van Hoek:

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/