SKNWK 1 nu alleen aan de leiding na simpele zege

Na de vierde competitieronde is S.K.N.W.K. 1 de enige ploeg in de 4e klas B die nog ongeslagen is. Uit vier duels haalden ze 12 punten. Gisteren was Brouwershaven een maatje te klein voor de blauw/zwarten. Op sportpark ‘Onder de Molen’ stokte de teller bij 7. S.K.N.W.K. won met 0-7 van het arme Brouwershaven.

Het werd evenals vorige week (toen Alliance met 8-1 werd verslagen) nooit een wedstrijd. Het was aan S.K.N.W.K. zelf te danken dat de thuisploeg in de eerste helft twee keer alleen op doelman Mike Bakker mocht afsteven. Gelukkig ontbrak de scherpte en wist de thuisploeg niet te scoren. Die scherpte ontbrak absoluut niet bij clubtopscorer van S.K.N.W.K. Martijn Backx. Met een loepzuivere hattrick gingen Brouwershaven en S.K.N.W.K. met een 0-3 tussenstand om de thee.

Backx blijkt een echte centrumspits. De eerste twee treffers kwamen voort uit goed drukzetten en doorzetten van hem. Hij geloofde in een goede afloop en twee keer toe was dit ook het geval. De 0-3 kwam ook van de voet van Martijn Backx. Een prima pass van Remco v/d Berge was de aanleiding.

Vlak voor rust ging Robbert Uijl namens S.K.N.W.K. 1 alleen door. Hij werd onregelementair afgestopt door een ‘Brouw’-spelers. Volgens de regels een rode kaart, maar bij zo’n tussenstand en een sportieve wedstrijd was misschien geel wel op zijn plaats geweest. Echter de ‘referee’ hanteerde de regels en stuurde de speler met rood van het veld. Dan is de wedstrijd uiteraard helemaal gespeeld.

In de tweede helft wist S.K.N.W.K. dan nog 4x te scorern. Robbert Uijl kreeg de bal van Brouwershaven-doelman Melvin van Ast in de voeten geslagen. Hij bedacht zich geen moment en schoot de bal binnen, 0-4.

Martijn Backx maakte na opnieuw een individuele actie S.K.N.W.K.’s 5e en zijn 4e treffer van de middag. Robert Padmos scoorde ook en zette de tussenstand op 0-6 waarna het slotakkoord opnieuw voor Martijn Backx was. Hij passeerde alles en iedereen (ook de keeper) en schoot de bal binnen en hiermee bracht hij de eindstand op 0-7.

S.K.N.W.K. krijgt a.s. zaterdag waarschijnlijk de eerste echte test. Met alle respect naar de eerste vier tegenstanders (Chrislandia 1, Vrederust 1, Alliance 1 en Brouwershaven 1), maar zijn konden het S.K.N.W.K. niet lastig maken. Zaterdag wacht op het eigen sportpark ‘Het Springer’ D.V.O. ’60 1. Een heuse topper dus, want D.V.O. ’60 is de nummer twee van de ranglijst.

Aftrap van deze kraker is 14:30 uur. Om ongeveer 16:15 uur zullen we weten of S.K.N.W.K. ook deze horde heeft kunnen nemen, of dat ze misschien een pas op de plaats moeten maken.