Martijn Backx schiet zichzelf in SKNWK-annalen

Negen doelpunten in de twee wedstrijden. Met die cijfers meldt Martijn Backx van SKNWK zich razendsnel in de kop van het topscorersklassement. Vorige week maakte de jeugdige aanvaller er vier tegen Alliance en zaterdag deed hij het nog een slagje beter met vijf doelpunten in de derby tegen Brouwershaven. Het is nog niet eens een clubrecord.

Het Zeeuws topscorersklassement:

Het clubrecord is in handen van Wim van Putten. Deze veelscorende aanvaller schoot er lustig op los in de jaren zestig en zeventig. In het seizoen 1963/1964 zette hij een scherp clubrecord neer. Tegen de Zeemeeuwen uit Haamstede scoorde hij maar liefst zeven keer in een 11-1-overwinning. Hij heeft ook tweemaal vier keer gescoord in één wedstrijd.

Martijn Backx deelt de tweede plaats met zijn vijf goals tegen Brouwershaven. Vijf jaar geleden kwam Christiaan van Vossen tot hetzelfde totaal tegen Waarde (10-0-overwinning) en in het hetzelfde seizoen als Van Putten zijn zevenklapper produceerde, zorgde Han de Jonge voor een kwintet tegen Heinkenszand (7-0-zege). Hij maakte ze allemaal na de rust.

De productiefste SKNWK-spelers op een rij:

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/