SKNWK 1 doet zichzelf veel te kort tegen SPS 1

Voor de blauw/zwarten stond gisteren in Poortvliet het duel tegen S.P.S. 1 op het programma. Conclusie werd helaas dat S.K.N.W.K. zichzelf heel veel te kort heeft gedaan. In de beste eerste helft van het seizoen tikte het de tegenstander van de mat, maar S.K.N.W.K. 1 verzuimde het grote overwicht om te zetten in doelpunten. In de 2e helft wist S.K.N.W.K. wel twee keer te scoren, maar helaas liet het de thuisploeg tot 2x toe terugkomen. Zodoende een gelijkspel en is S.K.N.W.K. de koppositie nu echt kwijt aan Halsteren 1.

Om 14:30 uur werd er afgetrapt en al snel werd duidelijk dat S.K.N.W.K. de bovenliggende partij was. Middenvelders Wilco de Valk, Robert Padmos en Robbert Uijl konden steeds goed worden aangespeeld en zij bedienden prima de voorwaartsen van de Nieuwerkerkers. Helaas wisten Remco v/d Berge, Robert Padmos en Martijn Backx geen doel te treffen. Hierdoor bleef de thuisploeg natuurlijk toch het gevoel houden dat er wat te halen viel tegen medekoploper S.K.N.W.K.

In de 2e helft komt S.K.N.W.K. dan toch snel op voorsprong. Het is Robert Padmos de een schot lost. De rebound is een prooi voor Emiel Kuijten die S.K.N.W.K. dan zeer terecht op voorsprong brengt, 0-1. Echter dan stopt S.K.N.W.K. met voetballen.

Ze gaan achteruitlopen en helpen de thuisploeg in het zadel. Bijna is het 1-1 als de spits van S.P.S. doelman Mike Bakker van S.K.N.W.K. al heeft omspeeld. Echter rechtsback Martijn Rentier maakt met een schitterende sliding deze kans onschadelijk. Helaas is het evenlater wel raak.

Laatste man Martijn Neele raakt geblesseerd. Omdat S.K.N.W.K. tot dat toe de bal al 3x sportief heeft buitengewerkt voor een blessure aan de kant van de thuisploeg, zou je misschien kunnen en mogen verwachten dat S.P.S. dit nu ook zou doen. Helaas spelen zij wel door en misschien toch wel logisch (waren bezig aan een zo blijkt later ‘dodelijke’ aanval). Hierdoor komt de stand op 1-1.

Neele moet zich geblesseerd laten vervangen met een liesblessure. Zijn vervanger is Rob v/d Sleen. De Nieuwerkerkers zijn wel gewaarschuwd door deze gelijkmaker en nemen weer het initiatief. Een prima voorzet vanaf de linkerflank komt precies bij Robbert Uijl op zijn hoofd. Dit had de 1-2 kunnen en moeten zijn, maar helaas mikt hij over het doel. Zodoende blijven de ploegen op gelijke hoogte.

Niet veel later toch weer de terechte voorsprong. Het is clubtopscorer Martijn Backx die eindstation is van een prima aanval van S.K.N.W.K. Na een paar weken ‘droog’ te hebben gestaan, schiet de jeugdige aanvaller toch al weer zijn 17e seizoenstreffer tegen de touwen. En veel belangrijker, hij zet S.K.N.W.K. weer op voorsprong.

Dan komt een rommelige eindfase waarin ook de scheidsrechter van zich doet spreken. Enkele S.K.N.W.K.-ers zijn tijdens het duel om geheel onduidelijke redenen op de bon geslingerd. Terwijl aan de kant van de thuisploeg duidelijk enkele spelers worden gespaard (te vroeg uitlopen uit de muur, natrappen en opzettelijk hands).

Tot overmaat van ramp krijgt dan Alex Andeweg ook nog de rode kaart getoond. Naar eigen zeggen loopt hij van een corner voor S.K.N.W.K. terug naar de laatste linie. Hierbij kruist hij daar ‘het pad’ van de scheidsrechter. Hij steekt zijn handen uit om de scheids niet omver te lopen. Echter deze vind dat Alex hem opzettelijk duwt en stuurt hem naar de kleedkamers. Alles en iedereen (ook de S.P.S. leiding en spelers) vinden dit een zeer opmerkelijke en rare beslissing.

S.K.N.W.K. lijkt toch winnaar te worden, maar tot 3x toe krijgt (met de nadruk op krijgt) S.P.S. een vrije trap op zo’n 20 meter voor het doel. Doelman Mike Bakker wil van geen tegentreffer meer weten.

Helaas is de 3e vrije trap ‘de 10’ van S.K.N.W.K. alsnog te machtig. In een scrimmage voor het doel gaat de bal alsnog tegen de touwen en verspeelt de koploper toch 2 dure punten. Dolle vreugde bij de thuisploeg en zure gezichten bij S.K.N.W.K.

Dit heeft S.K.N.W.K. overigens wel geheel aan zichzelf te danken. Als je, zoals al eerder gememoreerd, heer en meester bent, moet je dit gewoon uitdrukken in doelpunten. Dan is bij de tegenstander al snel de hoop op een goede afloop vervolgen en dan hebben al dan niet scheidsrechterlijke beslissingen weinig tot geen invloed op de eindstand. Nu doen ze zichzelf toch heel veel te kort en verspelen dus dure punten en de koppositie.

Uithuilen en opnieuw beginnen. En dat moet dan volgend weekend gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Kogelvangers 1. En daar heeft S.K.N.W.K. toch nog wel een appeltje mee te schillen. Zij trakteerden S.K.N.W.K. 1 namelijk vorig seizoen op het eigen sportpark ‘Het Springer’ op een toch wel zware nederlaag. Het werd uiteindelijk 3-6.

Aftrap van dit duel is 14:30 uur op ons eigen sportpark ‘Het Springer’.

6 reacties op "SKNWK 1 doet zichzelf veel te kort tegen SPS 1"

1. Branisgopper | 14-11-2012 at 19:30 |

SKNWK vind zichzelf net iets te goed volgus mien

2. Mooi die reacties de ene met een SPSbril op en de andere met een SKNWK bril op. De waarheid zal wel in het midden(veld) liggen.

3. weinig | 11-11-2012 at 18:25 |

kijk op voetbal die meubelhandelaren…2 keer over de middenlijn geweest eerste helft pfff

4. maljaars | 11-11-2012 at 16:48 |

dat sps heb altijd wat te zeike zeg pff

5. van de mat gespeeld de 1ste helft,beste kansen waren 1ste helft ook voor sps,jullie zijn een koploper onwaardig.

6. willem | 11-11-2012 at 13:17 |

Tegenstander weg getikt. Jullie speelden koploper onwaardig. En op basis van een hele wedstrijd hebben je ook niet meer verdiend. Als de eerste helft jullie beste van het seizoen was dan zullen jullie in de stand nog wel zakken.