Jaaroverzicht www.sknwk.nl 2012 (augustus)

Nu het jaar 2012 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste weken van dit jaar het jaar 2012 ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag augustus.

1 augustus

1e oefenduel forse nederlaag voor S.K.N.W.K. 1

Het eerste oefenduel van S.K.N.W.K. 1, gisteren tegen Melissant 1, eindigde in een forse nederlaag. Uiteindelijk verloren de blauw/zwarten op het eigen sportpark ‘Het Springer’ met 2-6.

Helaas kwamen veel tegendoelpunten tot stand na individuele fouten aan S.K.N.W.K.-zijde. Hierdoor loop je constant achter de feiten aan. En als je dan zelf (zeker in de 2e helft) een aantal flinke kansen onbenut laat, krijg je zulke forse uitslagen.

Aan S.K.N.W.K.-zijde toch een flink aantal nieuwe gezichten die proberen een plaatjse te bemachtigen in de eerste selektie. Hierdoor was het toch wennen aan elkaar en dat was goed te zien binnen de lijnen. Melissant bleek een geduchte tegenstander.

Melissant kwam in de 24e minuut op voorsprong. Zes minuten later verdubbelden zij de marge, 0-2. Via Remco v/d Berge, die goed anticipeerde op een geblokt schot van Martijn Backx, werd de ruststand iets draaglijker, 1-2.

In de 2e helft was het S.K.N.W.K. dat via Martijn Backx gelijk had moeten maken. Echter de voorzet van Remco v/d Berge werd door Backx nipt geschampt en miste hierdoor doel. Aan de andere kant een te korte terugspeelbal, dus voor de Melissantspits een koud kunstje om de 1-3 binnen te werken. Dan krijg je dus het deksel op de neus.

Na 65 minuten is het opnieuw Remco v/d Berge die scoort en de stand op 2-3 brengt. Helaas is de vreugde ook nu van korten duur, want binnen een paar minuten scoort Melissant de 2-4.

Zo’n kwartier voor het verstrijken van de wedstrijd maken de gasten er dan ook 2-5 van. S.K.N.W.K. krijgt dan nog een paar prima kansen om de stand iets draaglijker te maken. Helaas lukt dit niet en maakt Melissant in de 90e minuut nog een zesde treffer. Eindstand 2-6 in een sportief duel dat onder leiding stond van scheidsrechter Hans Verhoek uit Oosterland die de wedstrijd prima leidde.

Voor trainer/coach Thomas de Ridder van S.K.N.W.K. was dit zeker een leerzame voetbalavond. Hij heeft dingen gezien die (veel) beter kunnen en moeten, maar zeker ook een aantal mooie en goede dingen. Met name de jeugdige voorhoede Martijn Bakcx, Remco v/d Berge en Remco Veenboer lieten een paar leuke aanvallen zien.

Morgen, donderdag 2 augustus, wordt er weer getraind door de eerste selektie. A.s. zaterdag, 4 augustus, opnieuw een oefenwedstrijd. Om 14:30 uur is sc Zuiderpark de tegenstander op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk.

2 augustus

Dankwoord aan sponsors AED

De AED van S.K.N.W.K. is gesponsord. Hierbij willen we het drietal sponsors van de AED hartelijk danken:

– Melkveebedrijf v/d Wel

– Schiettekatte Interim & Advies

– Familie Dalebout (Cecil, Monique, Rick en Sofie Dalebout).

Namens S.K.N.W.K. nogmaals hartelijk dank !!

7 augustus

Ere-lid van S.K.N.W.K. Huib de Valk vandaag 65 jaar

Vandaag, dinsdag 7 augustus, wordt ons ere-lid, Huib de Valk, 65 jaar. Dit betekent overigens niet dat Huib straks niet aanwezig is bij de bouw van het nieuwe dakterras.

Voor de andere vrijwilligers straks betekent dit koffie met taart, want Banus Neele heeft voor een originele taart gezorgd bij de koffie.

7 augustus

Nieuwbouw dakterras S.K.N.W.K. (deel 14)

Zoals inmiddels wel bekend wordt de komende weken/maanden een nieuw dakterras gerealisserd, beschikbaar gesteld door de club van 100.

Middels foto’s willen we u op de hoogte houden van de vorderingen. Vanochtend is gestart met de opbouw. Het loopt tot nu toe naar behoren. Op dit moment is de ‘crew’ even gaan lunchen en dan vanmiddag vanaf ongeveer 13:15 uur gaan ze weer verder.

Hieronder de tekeningen van het nieuw te realiseren dakterras:
Dakterras kantine SKNWK.pdf

11 augustus

De mossels zijn schoongemaakt

Vanmiddag spelen zowel S.K.N.W.K. 1 als 2 een thuiswedstrijd. Het tweede trapt af om 14:30 uur, S.K.N.W.K. 1 om 17:00 uur. Kom dus lekker naar ‘Het Springer’.

Na afloop van de wedstrijd van S.K.N.W.K. 1 kunnen er mossels gegeten worden. Onder het genot van een drankje lekker op het terras!

Vanmorgen zijn deze mossels schoongemaakt. Door de vele vrijwilligers vanmorgen (17 personen) was het zo gebeurd. Hartelijk dank hiervoor en tot vanmiddag.

Hieronder enkele foto’s van het schoonmaken van vanmorgen:

12 augustus

Gezellig mosselavondje bij S.K.N.W.K.

Gisteren na afloop van het oefenduel S.K.N.W.K. 1 – sc Gastel 2 waren er overheerlijke mossels voor alle aanwezigen op sportpark ‘Het Springer’. Deze vonden dan ook gretig aftrek. Ook onze gasten uit Gastel lieten zich de mossels heerlijk smaken (en gelijk hadden ze). Het werd een gezellig en geslaagd mosselavondje.

Speciale dank aan door de gebroeders Stouten van de ‘Bru 24’ die de mossels hebben aangeboden. Verder aan Piet Hart en Harald Kesteloo van het koken van de mossels. Ook de schoonmakers van de mossels, ‘de mosselbakkers’, het barpersoneel en verder iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen dank voor een geslaag avondje S.K.N.W.K.

12 augustus

Hilbra sponsort nieuwe inloopshirts S.K.N.W.K. 2

Het tweede elftal van S.K.N.W.K. heeft gisteren voorafgaand aan het oefenduel met s.v. W.I.K. ’57 1 nieuwe inloopshirts gekregen. Deze inloopshirts zijn gesponsord door Hilbra Spackspuitbedrijf uit Nieuwerkerk.

Uiteraard werd er door S.K.N.W.K. 2 geposeerd bij het reclamebord van Hilbra. Op de foto ook Patricia Hillebrand van Hilbra SpackSpuitbedrijf.

Namens S.K.N.W.K. willen we Hilbra hartelijk danken voor de mooie inloopshirts.

15 augustus

S.K.N.W.K. 1 zet stijgende lijn door

Na drie weken voorbereiding lijkt S.K.N.W.K. de stijgende lijn een beetje te hebben gevonden. De eerste drie oefenduels werden na matige wedstijden van Nieuwerkerkse-zijde nog verloren, maar afgelopen zaterdag werd al een goede ‘pot’ neergezet tegen sc Gastel 2. Gisteren speelde S.K.N.W.K. 1 tegen Bevelanders 1. Het werd uiteindelijk 2-0 voor de blauw/zwarten.

Overigens zijn uitslagen in de voorbereiding van ondergeschikt belang. Je hoeft immers geen kampioen van de voorbereiding te worden. Met name het getoonde spel gisteren (maar ook al afgelopen zaterdag) stemt steeds meer naar tevredenheid (al kan het altijd beter).

Voor de drinkpauze halverwege de eerste helft was het nog een beetje aftasten met kansjes voor beide doelen. Na de drinkpauze zette S.K.N.W.K.
aan. Dit resulteerde nog voor de rust in de 1-0. De jeugdige spelers MartijnBackx en Remco v/d Berge blijken elkaar goed te kunnen vinden in het veld. Zo kwam ook de openingstreffer tot stand. Via een goede aanval was Backx de afmaker (hij is deze voorbereiding al erg trefzeker).

In de 2e helft enkele wissels aan Nieuwerkerse-zijde. Toch ging de thuisploeg op dezelfde voet verder als het slot van de eerste helft. Na een overtreding op randje 16 gaf scheidsrechter Jacob v/d Berge uit Bruinisse S.K.N.W.K. een vrije trap. Deze werd feilloos door Alex Andeweg langs de muur tegen de touwen gewerkt, 2-0.

S.K.N.W.K. liet hierna het balletje goed rondgaan, maar kwam niet meer tot doelpunten. Ook Bevelanders bleek niet bij machte doelman Mike Bakker van S.K.N.W.K. te verschalken. Zodoende werd een sportieve en goede wedstrijd gewonnen door S.K.N.W.K.1.

Het is nu gedaan met de oefenwedstrijden. Wat rest is nog drie bekerduels, echter moeten deze ook gewoon worden gezien als veredelde oefenwedstrijden.

S.K.N.W.K. 1 treedt a.s. zaterdag om 17:00 uur aan in ’s Heerenhoek tegen Patrijzen 1. Komende week zijn Wolfaartsdijk 1 en Kwadendamme 1 de overige twee opponenten tijdens het K.N.V.B. Beker-toernooi.

17 augustus

Drinkpauzes in tropisch weekend amateurvoetbal

Voor het amateurvoetbal begint morgen het seizoen. In de topklasse staan de eerste competitiewedstrijden op de planning en voor een groot gedeelte van het overige amateurvoetbal staan bekerwedstrijden op het programma. Volgens de weersverwachtingen krijgen we dit weekend tropische temperaturen.

Voor de toeschouwers wellicht aangenaam, maar voor de meeste voetballers en scheidsrechters is het minder prettig om in dergelijke omstandigheden te moeten spelen. Uiteraard is het dan belangrijk voldoende te blijven drinken.

Bij hoge temperaturen is het inmiddels een goed gebruik dat halverwege de eerste en ook de tweede helft een korte drinkpauze wordt ingelast. De KNVB adviseert alle partijen om voorafgaand aan de wedstrijd in overleg met de scheidsrechter goede en praktische afspraken te maken aangaande extra drinkpauzes tijdens de wedstrijd.

19 augustus

Tonny v/d Berge (48) maakt debuut in S.K.N.W.K. 1

Gisteren speelde S.K.N.W.K. 1 een bekerwedstrijd in ’s Heerenhoek tegen Patrijzen 1. Omdat veel S.K.N.W.K.-ers dit weekend een bezoek brengen aan diverse festivals (Decibel en Lowlands) was het voor de trainer/ coach Thomas de Ridder puzzelen.

Zo kwam Thomas uit bij o.a. 2e elftalspeler Tonny v/d Berge. Inmiddels 48 jaar !! Hij maakte hiermee zijn debuut in het eerste elftal (van S.K.N.W.K. dan uiteraard, want hij speelde in het verleden heel wat wedstrijden in het eerste van Bruse Boys).

Met zijn geslepen linker poot is hij nog steeds heel moeilijk van de bal te krijgen. Helaas kon ook ‘Toon’ niet voorkomen dat S.K.N.W.K. 1 (met ook zijn zoon Remco v/d Berge binnen de lijnen) uiteindelijk met 5-1 verloor.

Overigens werd het doelpunt van S.K.N.W.K. gescoord door Wilco de Valk. Hij kopte een corner van Tonny v/d Berge snoeihard tegen de touwen.

21 augustus

Nieuwbouw dakterras S.K.N.W.K. (deel 24)

Zoals inmiddels wel bekend wordt de komende weken/maanden een nieuw dakterras gerealiseerd, beschikbaar gesteld door de club van 100.

Middels foto’s willen we u op de hoogte houden van de vorderingen. Vanavond is het straatwerk helemaal klaar gemaakt. Er is een gootje geplaatst voor regenwater afvoer en het straatwerk is getrild. Gisteren en vanmiddag is rond het straatwerk de grond gefreesd en is er gras ingezaaid.

Het is nu wachten op de vloer, zodat deze geplaatst kan gaan worden op het dakterras. Daarna kan ook de omheining in gereedheid worden gebracht.

Overigens konden namens de kantinecommissie van vanavond (LK) de bedankjes vanavond worden opgehaald in de bestuurskamer (zie laatste foto)…..

Hieronder de tekeningen van het nieuw te realiseren dakterras:
Dakterras kantine SKNWK.pdf

26 augustus

SKNWK 2 plaatst zich voor volgende ronde beker

Gisteren, zaterdag 25 augustus, speelde S.K.N.W.K. 2 haar laatste bekerwedstrijd in de poulefase. Met een 5-2 overwinning op Terneuzense Boys 3 wisten de blauw/zwarten zich te plaatsen voor de volgende ronde van het K.N.V.B.-bekertoernooi.

Met name een zeer goede eerste helft zorgde al voor een 3-0 ruststand. In de tweede helft werd uiteindelijk de eindstand van 5-2 bepaald. Met dit resultaat en de overige uitslagen in de poule eindigde S.K.N.W.K. 2, Z.S.C. ’62 2 en Terneuzense Boys 3 met zijn drieën op 6 punten uit 3 duels. Door het betere doelsaldo weet S.K.N.W.K. zich te plaatsen voor de 2e ronde.

Eindstand:

1. S.K.N.W.K. 2 3-6 12-7 +5
2. Z.S.C. ’62 2 3-6 9-6 +3
3. Terneuzense Boys 3 3-6 8-9 -1
4. Oostkapelle 3 3-0 5-12 -7

26 augustus

S.K.N.W.K. 3 kent prima start in bekertoernooi

Vooraf een gevreesde tegenstander voor S.K.N.W.K. 3, namelijk Rillandia 3. Echter na 2 x 45 minuten stond er toch zomaar 5-3 voor S.K.N.W.K. op het scorebord.

Afgelopen donderdag was het een hele kunst om het derde ‘op de been te krijgen’. Veel spelers van het vierde en gisteren zelfs nog spelers van het tweede die inmiddels al een wedstrijd in de benen hadden (overigens ook spelers van het 3e die eerste met het 2e meespeelden) zorgden ervoor dat er toch voldoende manschappen waren.

Na een 2-1 ruststand eindigde deze bekerwedstrijd uiteindelijk in een 5-2 overwinning voor de blauw/zwarten. De doelpunten kwamen van Wim Voorbeijtel 2x, Stefan Vermeer 1x, Maurice Pollemans 1x en Richard v/d Sande 1x.

A.s. zaterdag, 1 september, de 2e bekerwedstrijd voor S.K.N.W.K. 3. In Kruiningen is dan Kruiningen 3 de tegenstander. Aanvang van dit duel is 14:30 uur.

26 augustus

Drie of vier seniorenteams aankomend seizoen ?

Gisteren was het een heel gedoe om drie seniorenteams aan het voetballen te krijgen. Zo moesten spelers van het tweede na hun wedstrijd met het eerste mee. Ook waren er spelers die eerst met het tweede meespeelden en daarn met het derde. Uiteraard geen goede uitgangspositie en dan te bedenken dat nu nog maar drie van de vier seniorenteams in aktie hoefden te komen.

Ook a.s. zaterdag, 1 september 2012, spelen nog maar drie teams. S.K.N.W.K. 1 en 2 starten met de competitie. Voor het derde elftal staat een bekerduel gepland, S.K.N.W.K. 4 is nog een weekje vrij.

We zullen met z’n allen aankijken hoe dit gaat lopen. Maar als we willen dat we met vier teams dit seizoen de competitie in kunnen gaan en dan uiteraard ook af kunnen maken, zal iedereen toch zoveel mogelijk beschikbaar moeten zijn en blijven op zaterdag. Anders wordt het helaas, ben ik (en velen met mij) bang, een heel moeilijk verhaal…..

Wordt vervolgd !

27 augustus

Nieuwbouw dakterras S.K.N.W.K. (deel 26)

Zoals inmiddels wel bekend wordt de komende weken/maanden een nieuw dakterras gerealiseerd, beschikbaar gesteld door de club van 100.

Middels foto’s willen we u op de hoogte houden van de vorderingen. Vandaag is er begonnen met het plaatsen van de glazen omheining. Morgen wordt hier mee verder gegaan.

Hieronder de tekeningen van het nieuw te realiseren dakterras:
Dakterras kantine SKNWK.pdf

31 augustus

Gerard Olijhoek wordt nieuwe materiaalman S.K.N.W.K.

Gerard Olijhoek blijft toch nog wat doen voor S.K.N.W.K. Eind vorig seizoen stopte hij als jeugdcoördinator en leek alleen nog als liefhebber/supporter op ‘Het Springer’ te komen. Uiteraard blijft hij dat ook gewoon doen, maar naast supporter/liefhebber wordt hij de nieuwe materiaalman.

Gerard is dus de aangewezen persoon die het materiaal gaat beheren. Dus ballen, pionnen, hesjes e.v.a, eigenlijk alle benodigdheden om een potje te kunnen voetballen/trainen.

Gerard, alvast dank namens S.K.N.W.K.