Jaaroverzicht www.sknwk.nl 2012 (november)

Nu het jaar 2012 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste weken van dit jaar het jaar 2012 ‘samen te vatten’. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag november.

1 november

Vandaag bestaat www.sknwk.nl precies 10 jaar

Vandaag, donderdag 1 november 2012, is het precies 10 jaar geleden dat onze website, www.sknwk.nl, ‘in de lucht ging’.

Wij als redactie van deze website vinden het nog steeds een eer om jullie dagelijks op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van onze mooie club, S.K.N.W.K.

Uiteraard willen we iedereen bedanken voor zijn of haar bezoek aan www.sknwk.nl en hopen dat jullie nog vaak een bezoek brengen.

3 november

SKNWK wint op eigen veld felle derby tegen ZSC ‘62

NIEUWERKERK SKNWK heeft op eigen veld met 2-1 gewonnen van ZSC’62. In een felle Schouwse derby kwam de uitploeg al na 26 minuten met een man minder.
Mark Provoost haalde de doorgebroken Remco van de Berge neer en de scheidsrechter trok direct rood.

Na rust kwamen de 10 van ZSC alsnog op voorsprong. Een vrije trap op 20 meter van de goal werd in de 48e minuut mooi binnengeschoten door Mike de Voogd. Tien minuten later maakte Martijn Neele er 1-1 van. Hij wilde een voorzet geven maar de bal werd gedragen door de wind. Zo viel hij net onder de lat binnen.

Ook de 2-1 kwam van de voet van de 38-jarige speler. Hij rondde een voorzet van Emiel Kuyten goed af. Zo bracht hij in de 77e minuut de eindstand op het scorebord in Nieuwerkerk.

Door de overwinning blijft SKNWK samen met Halsteren aan de leiding in de vierde klasse met 22 punten uit 9 wedst

3 november

S.K.N.W.K. 1 heeft gezellig etentje in ‘t Centrum

Na een perfecte middag met de 2-1 winst in de derby op Z.S.C. ’62 1 ging de eerste selektie van S.K.N.W.K. ’s avonds nog eten bij eetcafé ’t Centrum in Zierikzee.

Rond 19:00 uur vertrok de voltallige selektie richting Zierikzee. Nadat iedereen zijn auto toch een parkeerplaatsje had gegeven (het Havenplein is voor het grootste gedeelte opgebroken) kon worden aangeschoven.


Onder het genot van een drankje werd eerste ‘genoten’ van Ajax (en/of Vitesse). Daarna kon er heerlijk worden gesmuld, want het eten was voortreffelijk.

Na een softijsje als toetje werden er nog wat drankjes genuttigd. Hierna was het tijd om de wegen te scheiden. Enkele gingen moe maar voldaan naar huis en een ander zocht nog een ander café op of ging naar Renesse.

Al met al een super geslaagde dag !! Dank aan Emiel Huijer (en zijn personeel) van ’t Centrum voor de gastvrijheid en de gezelligde avond. Ook dank aan leider CvV die dit allemaal geregeld had.

4 november

Bloemen voor Schiettekatte Interim & Advies

Een aantal weken geleden meldden we op deze website dat Schiettekatte Interim & Advies er voor heeft gezorgd dat de Pupil van de Week er weer netjes bijloopt en weer warmpjes bijzit. Arnold heeft een trainingspak en coachjas gesponsord voor de Pupil van de Week.

Omdat Arnold op vakantie was, is pas gisteren overgegaan tot de officiële overdracht van de kleding. Uiteraard een dankwoordje en bloemen voor Schiettekatte Interim & Advies. Ook werden er foto’s gemaakt en mocht de trotse Pupil van de Week Marijn van der Weele samen met trotse sponsor Arnold Schiettekatte op de foto.

Namens S.K.N.W.K. willen we Schiettekatte Interim & Advies nogmaals hartelijk danken voor dit mooie gebaar.

7 november

Peter v/d Cingel Bestratingen verlengt contract

Peter van der Cingel bestratingen uit Nieuwerkerk heeft zijn sponsorcontract met S.K.N.W.K. met 5 jaar verlengd. Hiervoor zijn we ze als club uiteraard zeer erkentelijk.

We danken Peter van der Cingel Bestratingen voor het gestelde vertrouwen en de toegezegde steun.

11 november

Jos van Spier assistent-scheidsrechter S.K.N.W.K. 1

Jos van Spier zal tot het eind van het seizoen fungeren als assistent-scheidsrechter van S.K.N.W.K. 1. De afgelopen wedstrijden hanteerde hij de vlag al, maar nu heeft hij toegezegd dit te willen blijven doen!

De eerste wedstrijden was het wekelijks weer zoeken naar een geschikte ‘vlagger’. Gelukkig hebben Philip v/d Male en Fernando Bom deze taak toen op zich genomen, maar sinds een paar weken doet Jos dit.

Namens S.K.N.W.K. (1) willen we Jos hartelijk danken voor deze toezegging en wensen hem voor de rest van het seizoen heel veel plezier en succes toe !!

11 november

Ziekenboeg S.K.N.W.K. wordt steeds voller

Wat spelers betreft zit het S.K.N.W.K. op dit moment allemaal niet mee. Aan het begin van het seizoen werd al een seniorenteam teruggetrokken (S.K.N.W.K. 3). Zo leek S.K.N.W.K. uit de problemen.

Maar door met name de vele blessuregevallen (b)lijkt het toch lastig om zelfs drie teams op de been te krijgen en te houden. Zo konden gisteren ternauwernood de drie teams alle drie aan de bak.

Het is voor volgende week afwachten hoe het gaat lopen. Eigenlijk een trieste constatering, maar het lijkt op dit moment allemaal een beetje samen te vallen wat blessures betreft. De ziekenboeg stroomt steeds voller en we hopen nu maar dat het eind in zicht is.

Aan alle geblesseerden zou ik willen zeggen: Sterkte en beterschap.

18 november

S.K.N.W.K. 2 (4) erg trefzeker

Gisteren, zaterdag 17 november 2012, kwamen alleen S.K.N.W.K. 1 en 2 in aktie. Voor S.K.N.W.K. 4 was een baaldag aangevraagd. Toch deden veel spelers van onze baggerschuit van zich spreken. Maar liefst 7 !! van hen moesten aantreden bij S.K.N.W.K. 2.

Toch absoluut geen verzwakking, want S.K.N.W.K. 2 won met maar liefst 8-1 van Lewedorpse Boys 2. Stefan Vermeer n Wim Voorbeijtel scoorden beiden 2x. Voor hen respectievelijk nu toch al weer 13 en 11 competitietreffers. Ook Richard v/d Sande scoorde 1x. Ook hij komt op 11.

Ali Zaman, Frank Boere scoorden beiden ook. Voor Ali ook al weer zijn 6e doelpunt. Frank Boere trof voor eerst doel. Ook voor de eerste keer een eigen doelpunt dit seizoen. Zodoende 8 treffers voor S.K.N.W.K. 2 (4).

Helaas verloor S.K.N.W.K. 1 de topper tegen Kogelvangers. Het werd 1-2 voor de ploeg uit Willemstad (en dus niet uit Scharendijke zoals stond vermeld in het programmaboekje…). Hier was clubtopscorer Martijn Backx opnieuw trefzeker. Hij brengt hiermee zijn seizoenstotaal op het respectabele aantal van 18 competitiedoelpunten !!

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst klik hier.

18 november

S.K.N.W.K. 1 zakt verder weg op ranglijst

Voor S.K.N.W.K. 1 is het nu echt aanhaken of afhaken. Gisteren werd op het eigen sportpark ‘Het Springer’ de topper tegen Kogelvangers 1 verloren met 1-2. Hierdoor zakken de blauw/zwarten uit Nieuwerkerk naar plaats 3. Halsteren gaat verder met winnen en ook Smerdiek is S.K.N.W.K. voorbij. Ook Kogelvangers kan nog langszij komen.

Gisteren geen goed, maar wel een fel duel in Nieuwerkerk. Kogelvangers is ondanks de stand op de ranglijst (6e plaats) gewoon een prima tegenstander. Met name de eerste helft lieten ze dit zien.

Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. Clubtopscorer Martijn Backx wist opnieuw doel te treffen. Toch al weer zijn 18e (!!) comptitiedoelpunt dit seizoen voor S.K.N.W.K. 1. De assistent-scheidsrechter van Kogelvangers probeerde nog te zorgen dat de treffer onterecht zou zijn afgekeurd wegens buitenspel, maar gelukkig kwam de scheidsrechter niet terug op zijn beslissing, 1-0.

Na de voorsprong ging S.K.N.W.K. goed door. Het was Remco v/d Berge die de 16 meter in ging en door de keeper van Kogelvangers zeer duidelijk werd neergelegd. Penalty en een rode kaart zou hier op zijn plaats zijn geweest, maar de scheidsrechter had geen overtreding gezien !? Helaas dus niet de mogelijkheid op een verdubbeling van de marge en een man-meer-situatie voor de thuisploeg.

Helaas duurde het niet lang voordat Kogelvangers langszij kwam. Een vrije trap van ruime afstand van het S.K.N.W.K.-doel zakte onder de lat binnen, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft was het zo zou later blijken Kogelvangers dat gelijk na rust de genadeklap gaf aan S.K.N.W.K.. Zij scoorden de 1-2 en zouden hiermee spekkoper worden deze middag.

De tweede helft was de effectieve speeltijd zeer miniem. Het spel lag veel te vaak stil wegens blessures of een ingooi of corner. En was er dan eens balbezit voor de thuisploeg dan werd er veel te slordig mee omgegegaan.

Doelman Mike Bakker mocht nog van geluk spreken toen hij slechts geel kreeg nadat hij een ‘Kogelvanger’ buiten de 16 neermaaide. De vrije trap resulteerde overigens in niets.

Vlak voor tijd was het Robert Padmos die de gelijkmaker had kunnen en misschien wel had moeten maken. Hij schoot op de benen van de doelman. Achteraf had hij de bal beter kunnen afgeven op een medespeler (of uiteraard gewoon binnen moeten knallen).

De nog ingevallen Tonny v/d Berge (had eerst nog gekeept bij S.K.N.W.K. 2) was nog met een prima schot dichtbij de gelijkmaker, maar de doelman van Kogelvangers pareerde de bal.

S.K.N.W.K. maakt dus een pas op de plaats. A.s. zaterdag een ‘vrije dag’ en dan gaan we ons opmaken voor de returns. Hopen dat we voor de winsterstop nog wat puntjes kunnen pakken. Dit moet dan gebeuren tegen Chrislandia (1 december thuis) en Vrederust (8 december uit).

Bij 2x winst blijft S.K.N.W.K. ‘gewoon’ meedoen om de bovenste plaatsen.

18 november

S.K.N.W.K. E2 is kampioen !!

S.K.N.W.K. E2 won gisteren zelf met 1-9 van M.Z.C. ’11 E5. Omdat de nummers 2 en 3 van de ranglijst Bevelanders E2G en Bruse Boys E3G met 5-5 gelijk speelden tegen elkaar, is S.K.N.W.K. E2 deze najaarscompetitie niet meer te achterhalen. Ze zijn dus kampioen !!

Gefeliciteerd mannen !!

De stand:

22 november

Thomas de Ridder verlaat S.K.N.W.K. aan eind van het seizoen

Vanavond is bekend geworden dat S.K.N.W.K. en Thomas de Ridder aan het eind van het seizoen afscheid nemen van elkaar.

De Ridder, bezig aan zijn 2e seizoen bij de blauw/zwarten, is S.K.N.W.K. erg dankbaar voor het feit dat hij hier mocht beginnen als hoofdtrainer van een eerste selektie. Inmiddels is hij in het bezit van TC 2 (UEFA B) waarmee hij clubs t/m de 2e klas kan en mag trainen.

Zijn sportieve ambities hebben er toe geleid dat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. S.K.N.W.K. betreurt dit, maar vindt de keuze van Thomas zeer begrijpelijk.

Vooralsnog rest uiteraard nog het huidige seizoen waarin zowel S.K.N.W.K. als Thomas nog genoeg uitdaging zien. S.K.N.W.K. heeft zich al geplaatst (overigens net als vorig seizoen) voor de na-competitie, maar de competitie is pas halverwege en wie weet waar dit nog kan eindigen.

Zodoende moet S.K.N.W.K. dus op zoek naar een nieuwe trainer/coach voor het volgende seizoen. Ook Thomas kan uit gaan kijken naar een nieuwe sportieve uitdaging.

23 november

Nuttige bijeenkomst Club van 100

Vanavond is de Club van 100 weer bij elkaar gekomen. De opkomst was gering, maar ondanks dat zeer nuttig.

Inmiddels zijn er nieuwe plannen gesmeed en deze zullen verder worden uitgewerkt.

Wordt vervolgd!!

25 november

S.K.N.W.K. 2 plaatst zich voor volgende ronde beker

S.K.N.W.K. 2 heeft zich gisteren ten koste van Heinkenszand 2 geplaatst voor weer een volgende ronde in het K.N.V.B. bekertoernooi. Op het eigen sportpark ‘Het Springer’ moest het één klasse hoger spelende Heinkenszand 2 met 4-2 het onderspit delven tegen de blauw/zwarten.

Door in de poule met Z.S.C. ’62 2, Terneuzense Boys 3 en Oostkapelle 3 als eerste te eindigen plaatste S.K.N.N.W.K. 2 zich voor de 2e ronde van het K.N.V.B.-bekertoernooi. Hierin was Zeelandia Middelburg 2 de tegenstander. Dit bekerduel in Middelburg werd vorige maand met 2-3 gewonnen, waardoor S.K.N.W.K. 2 zich dus plaatste voor de 3e ronde in het bekertoernooi.

Ook dit duel werd dus in winst omgezet. We zijn met z’n allen zeer benieuwd wie de volgende tegenstander is voor ‘ut twidduh’.

29 november

Bijna 350 S.K.N.W.K.-Twitter-account volgers

S.K.N.W.K. is inmiddels ook al een weer een tijdje actief via Twitter. Het aantal volgers van ons Twitter-account blijft nog steeds groeien. Inmiddels hebben we 347 volgers. Op naar de 350 !!

Wil jij nog meer op de hoogte blijven van S.K.N.W.K., volg de blauw/zwarten dan ook via twitter!! Klik hier