Jaarlijst (3): Brouwershaven door de 100 gegaan

Jaarlijst (3): Alleen Brouwershaven is door de 100 gegaan

Zoals eerder gemeld is het niet allemaal lachen en juichen wat de klok slaat op Schouwen-Duiveland. Hoewel Bruse Boys de meeste punten pakte in 2012 en SKNWK de meeste goals maakte, huist toch ook de meest gepasseerde verdediging in deze regio. Zaterdag-vierdeklasser Brouwershaven heeft als enige de kaap van honderd tegengoals gerond.

In 21 competitieduels moest (meestal) doelman Melvin van Ast maar liefst 102 keer vissen. Dat is een gemiddelde van bijna vijf tegendoelpunten per wedstrijd. Twee keer kreeg Brouw dubbele cijfers om de oren in competitieverband: vorig seizoen met 10-0 bij Halsteren, dit seizoen thuis met 0-11 tegen Kogelvangers.

Op ruime achterstand volgt Hansweertse Boys met 89 tegengoals op tweede plaats. Nou ja, ruim… Als je weet, dat Hansweertse Boys dit seizoen al verloor met 15-0 (tegen WVV’67) en 12-0 (tegen NSV) is een verschil van dertien treffers niet eens zo heel ruim. Opvallend in de top 10 van meest gepasseerde verdedigingen is de afwezigheid van een Walcherse club.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/