SKNWK 1 doet zichzelf te kort tegen Smerdiek 1

Onder gure en koude omstandigheden kwam S.K.N.W.K. gisteren van een koude kermis thuis. In Sint Maartensdijk werd tegen ‘de andere’ blauw/zwarten uit de 4e klas B K.N.V.B. Zuid 1 zeer onnodig met 2-0 verloren.

S.K.N.W.K. was in de eerste helft de iets betere ploeg. Echter hele grote kansen werden niet afgedwongen. Dit was mede het feit, omdat er soms te lang werd ‘gepield’ voor het doel in plaats van de trekker eens over te halen.

Ook de scheidsrechter deed 2x een duit in het zakje. Twee keer kon S.K.N.W.K. (deze keer gehuld in het oranje) door op het doel van Smerdiek. In plaats van voordeel te geven, floot de scheidsrechter voor een overtreding en was het voordeel dus geheel weg. Uit de vrije trappen volgde helaas niets.

Smerdiek deed wat het moest doen. Het verdedigde erg fel (soms iets te, maar de scheidsrechter bepaald tot hoever je mag gaan). Zodoende wisten ze achterin hun doel schoon te houden.

Na zo’n 25 minuten raakte ook nog spelmaker Robert Padmos geblesseerd. Hij ging vol door zijn enkel. Op halve kracht maakte hij de eerste 45 minuten nog vol, maar toen hij zijn schoen en sok uit deed in de rust, bleek de enkel zeer dik. Het lijkt erop dat we hem helaas een flinke tijd kwijt zijn. Sterkte voor hem !!

In de 2e helft had S.K.N.W.K. de wind een beetje mee. Helaas ging het mee in het spel van Smerdiek middels de lange bal te hanteren. Iets wat eigenlijk niet besteed is aan de Nieuwerkerkers. Zij moeten het hebben van het voetbal, maar dat was gisteren helaas ver te zoeken.

De thuisploeg bleek dodelijk effectief. Drie keer konden ze een counter plaatsen, mede door zeer slecht verdedigen aan S.K.N.W.K.-zijde. Twee keer wisten ze hieruit te scoren. Zodoende dus 2-0.

Omdat S.K.N.W.K. dit verzuimde, de beste kans was voor Remco v/d Berge, hij ging prima door maar zijn schot ging helaas net over de lat, bleven zij deze keer op de hatelijke nul steken.

Diezelfde Remco werd nog een keer flink geschopt. Slechts een gele kaart voor de Smerdiek-speler waar rood ook wel had gekund.

Die rode kaart kwam er nog toen de doorgebroken Wilco de Valk werd neergemaaid. Helaas ook nu geen treffer, want de vrije trappen van S.K.N.W.K. werden niet echt goed genomen.

Aan het eind van het duel nog een rode kaart voor een speler van de thuisploeg. Hij ‘pakte’ zijn 2e geel.

Een slechte dag voor S.K.N.W.K. Ze hebben eigenlijk geen seconde aanspraak gemaakt op de drie punten. Misschien de thuisploeg ook niet, maar zij scoorden wel gewoon 2x en pakten dus de volle buit.

De titelaspiraties lijken in de ijskast te kunnen. Een tweede plaats is het hoogts haalbare (ook deze geeft recht op rechtstreekste promotie), maar ook hiervoor zijn meer kapers op de kust. Het worden nog 6 ‘finales’.

A.s. weekend komt S.K.N.W.K. twee keer in aktie. Zaterdag is Alliance 1 de tegenstander. Maandag 1 april (2e paasdag) wacht de derby op ‘Het Springer’ tegen Brouwershaven.

11 reacties op "SKNWK 1 doet zichzelf te kort tegen Smerdiek 1"

  1. Webmaster,ik geef geen mening over deze wedstrijd. Ik geef weer wat ik een SKNWK’er op RSD hoorde doorbellen aan Hans Kik. SKNWK’ers maaien en schoppen flink in je verslagen nooit of zelden tegenstanders neer. Kom nou, blauw zwarten zijn toch net zo als de tegenstander. Daarom schreef ik dat, wellicht te gechargeerd, dat spijt me dan.

  2. Thomas | 25-03-2013 at 10:45 |

    De scheidsrechter was voor beide partijen een drama, de voordeel regel niet toepassen, "niet over een meterje zeuren" paste de scheidsrechter toe wanneer het hem uit kwam, hierdoor konden beide ploegen niet aan voetballen toe komen.
    Uiteraard worden er langs 2 kant overtredingen gemaakt en van SKNWK zijde zal de term neergemaaid worden gebruikt en langs Smerdieks zijde zal er weinig opdoen. (door welke bril wil je het zien).
    Hiermee heeft de de webmaster niks verkeerd gezegd en geeft enkel zijn wening en heeft de wedstrijd door een (in dit geval) oranje bril gezien.

    Over de uitslag is uiteraard weining te zeggen, Smerdiek komt 3 keer over de middellijn en scoort 2 keer en SKNWK was op een paar momenten na niet bij machten om iets te creeëren en dus ook niet om te scoren. Smerdiek had hun zaakjes verdedigend gewoon goed op orde of de beste ploeg gewonnen heeft? Nee, dat vind ik niet (maar ja ik kijk door dezelfde oranje Bril). Smerdiek heeft het spel slimmer gespeeld dan SKNWK en hebben dus de 3 punten bij kunnen schrijven bij hun totaal. Voor SKNWK rest inderdaad nog 6 finales, met de 2 inhaal wedstrijden ten aanzien van Smerdiek is er dus nog veel mogelijk in het slot van de competitie.

  3. De uitslag lijkt me geen uitleg nodig. We maken er 2 en jullie geen! Terechte winnaar toch. Zeker na het punt wat jullie in de eerste partij bij jullie gestolen hebben na een belachelijke vrije schop te hebben gekregen. Wat betreft het neermaaien wat je suggereert, kijk ff naar jullie nr 4. Die laat zich ook niet onbetuigd. Of ga gewoon tennissen. Dan wordt je hoogstens door een tennisbal geraakt.

  4. smerdiek | 24-03-2013 at 19:52 |

    Ik heb hem helemaal gezien! En er wordt wel eens een overtreding gemaakt maar dat is volgens mij Voetbal! Andersom zal het ook wel eens gebeuren. Maar succes de laatste 6 wedstrijde, jullie zullen het nodig hebben! ZSC, Kogelvangers en Halsteren! 3 van de 6 komende tegenstyanders nog!

  5. Mediumvisor | 24-03-2013 at 19:16 |

    Volgens mij steek ik het helemaal nergens anders op dan op ons zelf. Ik zeg dat we nergens aanspraak op hebben gemaakt. Wij scoren niet en Smerdiek wel, vandaar dat zij ook hebben gewonnen.

    Alleen mag ik toch de feiten gewoon noemen. En dat is wat ik hier (en overigens elk wedstrijdverslag) naar mijn mening ook doe.

    Het is trouwens altijd lastig om een mening te hebben als je de wedstrijd niet hebt gezien. Dus……..

  6. Hoorde het op de radio, dat Smerdiek doortastender was dan SKNWK. En wat mee ook opvalt dat ‘de vleermuis’ het altijd op de scheids of de overtredingen van de tegenstander gooit. Eens in de spiegel kan ook geen kwaad!

  7. Mediumvisor | 24-03-2013 at 15:28 |

    Volgens mij is "neergemaaid" en "flink geschopt" niet zo ver gezocht. Er was absoluut niet de intentie om de bal te spelen, maar zuiver de speler te raken. Vandaar deze correcte woordkeuze.

    En als je de wedstrijd gezien hebt, verdiende deze niet echt een winnaar. Echter als Smerdiek 2x scoort en S.K.N.W.K. niet, waren ze effectiever en heeft Smerdiek gewonnen.

  8. Een slechte dag voor S.K.N.W.K. Ze hebben eigenlijk geen seconde aanspraak gemaakt op de drie punten. Misschien de thuisploeg ook niet, maar zij scoorden wel gewoon 2x en pakten dus de volle buit.

  9. smerdiek | 24-03-2013 at 14:27 |

    Foutje, gewonnen maar denk niet onverdiend! SKNWK heeft heel weinig kansen afgedwongen (goede verdediging) en Smerdiek heeft de paar kansen die ze kregen benut! Dus wint Smerdiek verdiend!

  10. S.K.N.W.K. | 24-03-2013 at 12:27 |

    Huh!!!! Misschien heeft Smerdiek naar jou gevoel onverdiend verloren. Welke wedstrijd heeft deze persoon gezien, volgens mij hebben ze onverdiend gewonnen.

  11. smerdiek | 24-03-2013 at 11:21 |

    Goed verslag alleen de woordkeuze van "neergemaaid" en "flink geschopt" is ver gezocht maar je mag alles schrijven wat je vind! Misschien heeft Smerdiek naar jou gevoel onverdiend verloren maar wat je zegt, we waren effectiever. Succes in jullie 6 finales!

Reacties gesloten.