DE DERBY: SKNWK 2 – ZSC’62 2

Hieronder een voorbeschouwing op de competitiewedstrijd van a.s. zaterdag, 30 maart 2013, tussen S.K.N.W.K. 2 en Z.S.C. ’62 2 van de website van Z.S.C. ’62:

Geschreven door Eric Smits

Komende zaterdag staat de return tegen SKNWK 2 op het programma voor de manschappen van ZSC TWEE. Een belangrijk duel. Niet alleen vanwege de onderlinge derbyprestigestrijd, maar zeker gezien de ranglijst! De winnaar doet namelijk goede zaken om langzaam uit de kelder te kruipen. De vorige ontmoeting tussen beide teams eindigde in een 3-3 gelijk spel waarin de gemoederen hoog opliepen onder sommige spelers. Een echt derbysfeertje was het in Scharendijke. Lees HIER het verslag van die wedstrijd.

SKNWK 2 en ZSC TWEE komen elkaar niet voor het eerst tegen. In het kampioensjaar van ZSC, seizoen 2011-2012 speelde beide ploegen ook tegen elkaar. In Nieuwerkerk werd het toen 3-3 en één om nooit meer te vergeten, namelijk de kampioenswedstrijd thuis, werd door SKNWK met 1-2 gewonnen. Dit seizoen werd in ook in de bekercompetitie tegen elkaar gespeeld en die wedstrijd wist ZSC naar zich toe te trekken met 3-2 en zoals al aangegeven werd de thuiswedstrijd in de competitie dit seizoen met 3-3 gelijk gespeeld.

SKNWK en ZSC maken er dus altijd een boeiende strijd van zoals je uit de uitslagen op kan maken! Het gaat nooit gemakkelijk en geen van beide ploegen wint dan ook zomaar met een grote uitslag! De scoreverschillen zijn minimaal en zo beloofd het zaterdag ook weer een spannend potje te gaan worden! Zeker als we even de ranglijst erbij pakken en zien wat de belangen zijn voor beide teams.

SKNWK staat momenteel op plaats 10 met 15 punten uit 15 duels. Ze snakken naar een overwinning, want in 2013 hebben ze nog geen punt gehaald. Vier maal werd er verloren en daarmee hebben ze een vrije val op de ranglijst ingezet! In die 15 wedstrijden hebben ze 43 keer gescoord en kregen ze er 49 tegen.

ZSC TWEE staat een plekje hoger en vinden we dus terug op positie 9 met 17 punten uit 17 wedstrijden. 2013 is ZSC tot op heden lekker bezig. Er werd alleen verloren van Heinkenszand, maar daarna heeft ZSC in dit jaar niet meer verloren. Uit de laatste 4 wedstrijden wist ZSC 6 punten te pakken en daarmee zijn we de weg naar boven lichtjes ingeslagen. 41 keer wisten de rood-witte te scoren, maar we kregen er ook al 56 tegen dit seizoen.

SKNWK heeft dan wel twee duels minder dan ZSC, maar die moet je eerst maar eens zien te winnen om weer aansluiting te maken! Op de site van SKNWK is ook te lezen dat er wat personele problemen zijn, want zo hebben ze (naar eigen zeggen) te veel “parttime spelers”. Nu verwacht ik echter dat ze zaterdag wel een dikke bezetting hebben en het ons weer erg lastig zullen gaan maken! ZSC zit momenteel in een goede fase qua spelers en uitslagen en we gaan dan ook vol vertrouwen naar Nieuwerkerk om te gaan strijden voor een driepunter.

1 reactie op "DE DERBY: SKNWK 2 – ZSC’62 2"

  1. ZSC TWEE | 28-03-2013 at 10:10 |

    Wij zijn een plekje gestegen! Apollo heeft 3 punten in mindering gehad, dus wij (ZSC) staan op plekkie 8 momenteel

Reacties gesloten.