Eerste oefenduel forse nederlaag voor S.K.N.W.K. 1

Het eerste oefenduel van S.K.N.W.K. 1, gisteren tegen Domburg 1, eindigde in een forse nederlaag. Uiteindelijk verloren de blauw/zwarten in Domburg met 6-1 van de 3e klasser.

S.K.N.W.K. begon nog redelijk aan de wedstrijd. Na zo’n 10 minuten kwam het zelfs op een 0-1 voorsprong. Een prima lange bal van laatste man en aanvoerder Carlo v/d Maas kwam bij spits Robert Padmos. Deze kon de bal prima aannemen en netjes binnenwerken, 0-1. Echter 10 minuten later kwam de thuisploeg langszij en werd het 1-1.

Helaas werd het voor de rust zelfs nog 4-1 voor Domburg. De meeste tegendoelpunten kwamen tot stand na individuele fouten aan S.K.N.W.K.-zijde. Dus hier is zeker nog wel wat werk aan de winkel. Hierdoor loop je wel constant achter de feiten aan. Helaas werd er zelf ook iets te weinig afgedwongen, zodat de forse nederlaag eigenlijk ‘simpel’ kan worden verklaard.

Aan S.K.N.W.K.-zijde toch een flink aantal nieuwe gezichten (Davey van den Hummel (jeugd M.Z.C. ’11), Stefan Vermeer (S.K.N.W.K. 2), Harmen Maliepaard (A-junioren), André Kik (was gestopt), Tim van Stuijvenberg (was gestopt)) die proberen een plaatsje te bemachtigen in de eerste selektie. Hierdoor was het toch wennen aan elkaar en dat was goed te zien binnen de lijnen. En Domburg bleek een goede tegenstander.

Voor de nieuwe trainer/coach Jack Wijnands (hij kwam over van Robur en vervangt Thomas de Ridder die na twee seizoenen S.K.N.W.K. vertok naar s.v. Nieuwdorp) was dit zeker een leerzame voetbalavond. Hij heeft dingen gezien die (veel) beter kunnen en moeten, maar zeker ook een aantal goede dingen.

De trainer kan flink wisselen (na rust maar liefst 7 spelers). Hij krijgt zo in ieder geval goed zicht op wat voor spelerspotentieel hij heeft. Overigens waren er ook nog afwezigen wegens vakantie. Deze zullen later deze voorbereiding aansluiten bij de groep.

Morgen, zaterdag 10 augustus 2013, wordt er weer een oefenwedstrijd gespeeld. Om 14:30 uur is Veere 1 de tegenstander op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk.