SKNWK 1 in ondertal in extremis naar overwinning

Gisteren speelden de blauw/zwarten van trainer/coach Jack Wijnands tegen ’s Heer Arendskerke 1. Een duel dus tegen de koploper van de 4e klas A. En voor Wijnands ook een apart tintje, omdat hij ooit trainer was bij V.V.A. Ingrediënten genoeg voor een mooie pot voetbal. En dat werd het ook. De neutrale toeschouwer had veel te zien en genieten met een wedstrijd met alles erop en eraan. Overigens niet alleen de neutrale toeschouwer, ook de S.K.N.W.K.-supporters hadden veel te genieten en na te praten. Uiteindelijk won S.K.N.W.K. 1 door een prachtige omhaal van Martijn Backx ruim in blessure tijd met 3-4.

In de 23e minuut was het de thuisploeg die na zwak ingrijpen aan Nieuwerkerkse-zijde op voorsprong kon komen, 1-0. Echter een paar minuten voor de rust was het spits Robert Padmos die beide ploegen weer naast elkaar bracht. Hij dribbelde de 16 binnen en schoot zeer mooi de gelijkmaker tegen de touwen, ruststand 1-1.

Helaas zo’n vier minuten in de 2e helft komt V.V.A. weer op voorsprong. Een corner waarbij overduidelijk een overtreding wordt gemaakt op nieuwkomer Yasin Adan Abdullahi (hij kwam dit seizoen samen met de op dit moment geblesseerde Davey v/d Hummel over uit de jeugd van M.Z.C. ’11) wordt opnieuw tot corner verwerkt. In plaats van een vrije trap voor S.K.N.W.K. dus opnieuw een corner. Ook nu hetzelfde recept, dus opnieuw een overtreding op Yasin. Echter ook nu geen bestraffing. Tot overmaat van ramp verdwijnt de bal ook nog achter doelman Mike Bakker van S.K.N.W.K., 2-1.

Maar dan in de 60e minuut komt S.K.N.W.K. weer langszij. Het is Martijn Backx die zijn directe tegenstander prima uitkapt en de 2-2 knap binnenschiet. Helaas is de vreugde van zeer korte duur, want gelijk erna scoort de thuisploeg opnieuw en komen ze dus weer op voorsprong. Maar ook nu recht S.K.N.W.K. de rug en hoe !!

Na een prima assist van Stefan Vermeer is het Remco v/d Berge, die een zeer puike pot speelde (net als de overige S.K.N.W.K.-ers overigens), die in balbezit komt. Hij lobt de bal over de uitgekomen doelman en zet de blauw/zwarten opnieuw naast de thuisploeg. Zodoende is S.K.N.W.K. dan dus al 3x teruggekomen uit een achterstand.

Als Yasin Adan Abdullahi dan in de 80e minuut zijn 2e gele kaart krijgt, kan hij dus inrukken en speelt S.K.N.W.K. dus de slotfase met een man minder. Dan lijkt het zaak om de gelijke stand over de streep te trekken zou je zeggen, maar hierover denken de Nieuwerkerkers toch iets anders….. Ze gaan op zoek naar meer.

In de 95e minuut volgt de ontlading. Martijn Backx neemt de bal aan op de borst en schiet middels een prachtige omhaal de 3-4 binnen. Dolle vreugde bij alles en iedereen namens S.K.N.W.K. en terecht. Een prachtige ontknoping van dit zeer levendige duel.

En nog is het dan nog niet gedaan. Want er komen nog een paar minuten blessuretijd bij. Twee corners van V.V.A. is het nog even billen knijpen. Remco Veenboer ziet bij het wegwerken van de bal deze rakelings langs de kruising van het S.K.N.W.K.-doel verdwijnen. Gelukkig volgt dan het eindsignaal en kan S.K.N.W.K. als overwinnaar van het veld. Een mooi en knap resultaat.

Hierdoor staat S.K.N.W.K. nu op een gedeelde 2e plaats met 6 punten uit 3 duels. Overigens samen met ’s Heer Arendskerke 1, Z.S.C. ’62 1 en Bevelanders 1. Deze vier ploegen staan één puntje achter op de koplopers Colijnsplaatse Boys 1, Lewedorpse Boys 1 en Hoedekenskerke 1 die na 3 duels al 7 punten hebben behaald en dus nog steeds ongeslagen zijn.

A.s. zaterdag volgt op sportpark ‘Het Springer’ om 14:30 uur de wedstrijd S.K.N.W.K. 1 tegen Apollo ’69 1.