SKNWK neemt solo de kop tijdens de Kustmarathon

In dit Kustmarathonweekeinde moet ook de lezers van dit weblog eraan geloven. We gaan het over hardlopen hebben. Hardlopen in combinatie met voetbal. Toen Huub van Noorden zaterdag aan de laatste meters van zijn triomftocht tussen Burgh-Haamstede en Zoutelande bezig was, trapten de Zeeuwse voetbalclubs af.

Voor een aantal clubs was op voorhand al een heel eind duidelijk hoe hun wedstrijd zou eindigen. De voetbalclub Waarde was op voorhand al praktisch kansloos tegen SKNWK. Op de dag van de Kustmarathon had de dorpsclub alleen nog maar nederlagen laten noteren, terwijl de tegenstander uit Nieuwerkerk juist de beste cijfers op de dag van de marathon kan overleggen.

SKNWK moest die poleposition tot dit jaar delen met Bevelanders, maar die ploeg verloor zaterdag van Lewedorpse Boys met dezelfde cijfers als waarmee SKNWK won bij Waarde (2-3). De Nieuwerkerkse club verloor slechts één keer op de dag van de Kustmarathon, in 2009 met 1-0 bij Colijnsplaatse Boys. Daarnaast staan negen zeges en één gelijkspel.

Ook Veere, waar het parkoers van de Kustmarathon langs scheert, vaart wel op de dag van de marathon. Hieronder staan de Zeeuwse clubs die het het beste doen op de eerste zaterdag van oktober.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/