Bruse Boys D1 Kampioen

Hieronder een wedstrijdverslag van de wedstrijd van gisteren tussen S.K.N.W.K. D1 en Bruse Boys D1 van de website van Bruse Boys:

Roy Klop

Afgelopen zaterdag is Bruse Boys D1 in de uitwedstrijd tegen SKNWK kampioen geworden. Na een spannende maar matige wedstrijd wonnen de boys terecht met 3-2 en zijn hiermee niet meer in te halen door de overige ploegen.

In deze uitwedstrijd kon Bruse Boys D1 de titel grijpen. Met nog 3 wedstrijden te spelen was er een voorsprong van 9 punten opgebouwd. Een gelijkspel was dus voldoende. De jongens waren toch enigszins zenuwachtig en begonnen wat gespannen aan de wedstrijd. SKNWK was er alles aan gelegen om het kampioensschap met nog een week uit te stellen!

De coaches hadden de opdracht gegeven om vanaf het begin druik te zetten en geconcentreerd te spelen. Ook SKNWK kwam goed uit de startblokken, echter kwam niet veel verder dan de middenlijn. Bruse Boys zocht wanhopig naar het gaatje in de verdediging van SKNWK. De centrele verdedigers hadden het behoorlijk druk. Na ongeveer 15 minuten brak middenvelder Maurice Bosman met een mooi gedrukt afstandsschot de ban en werd de 1-0 voorsprong bereikt. Na een ongelukkige botsing tussen Thomas Hagenidijk en een speler van SKNWK was Bruse Boys even van slag en dacht dat het spel werd stilgelegd door de scheidsrechter, die liet echter doorspelen. De verdedigers konden het niet meer voorkomen dat de spits van SKNWK de 1-0 achter keeper Mickael schoot. Hij probeerde het schot nog tegen te houden , maar deze kwam net geplaatst over hem heen. Het was nu 1-1. SKNWK rook dat er meer in zat!

Op slag van rust werd een prachtig , van achteruit opgebouwde, aanval met kaats en tikwerk alsnog keurig afgerond door Mitchel Pepping.

Na de peptalk en donderspeech in de rust kwam Bruse Boys weer scherp uit de startblokken. SKNWK wist echter iedere keer te voorkomen dat Bruse Boys scoorde. Na een misverstand tussen de verdedigers en keeper van Bruse Boys kwam de bal voor de voeten van een speler van SKNWK die hier knap 2-2 mee scoorde.

Bru bleef gelukkig voetballen en na een prachtige uitgespeelde aanval vanaf rechts door Boris wist Pim deze bal mooi af te ronden. Tot de laatste minuut bleek SKNWK vechten, maar conditioneel en voetbaltechnisch konden ze geen vuist meer maken.

Het kampioenschap is een feit! Nu heeft de D1 een nieuwe uitdaging tot de winterstop. Ongeslagen kampioen worden!