MZC’11 wipt in extremis over Arnemuiden heen

In alle eerlijkheid, MZC’11-trainer Adriaan Nieuwenhuijse zag het niet meer zitten. De titelkansen leken uit zijn handen en dat van zijn elftal te glippen. Vier duels voor het einde. Leken….

Domburg, zaterdagmiddag 5 april, de 85e minuut. De thuisploeg komt met 1-0 voor. MZC’11, dat zonder Ramon Janson speelde, haakt af in de strijd om het kampioenschap met Arnemuiden. Trainer en spelers van de Zierikzeese formatie lijken definitief veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie. Lijken, want net voor het einde van de officiële speeltijd krijgt MZC’11 een terechte penalty. Martijn van Grunsven is koel en benut de strafschop. En dan, in de 94e minuut, volleert Freek Torensma zijn team in extremis naar 1-2. Het is niet voor de eerste keer in dit seizoen dat de verdediger met een laat doelpunt belangrijk is.

Na de wedstrijd volgde er meer goed nieuws voor MZC’11. Met dezelfde cijfers als de wedstrijd in Domburg versloeg Walcheren in haar thuiswedstrijd koploper Arnemuiden. Na deze nederlaag is de Walcherse formatie lijstaanvoerder af en moet ze MZC’11 met een punt voor zich dulden. Nummer drie, Nieuwdorp, volgt met vijf punten op enigszins gepaste afstand van de nieuwe koploper.

Een titel voor MZC’11 betekent over vier wedstrijden logischerwijs een plaats in de tweede klasse E, een afdeling waarin Duiveland al maanden verwoede pogingen doet van een rechtstreekse degradatieplaats te komen. Na de 22e speeldag, na het 1-2-verlies tegen GPC, staat ze er nog steeds, Omdat Tholense Boys ook verloor, blijft het gat met de twaalfde stek, die recht geeft op nacompetitie voor lijfsbehoud, overbrugbaar voor Duiveland.

In dezelfde klasse bewees Bruse Boys zich een slechte dienst door bij Dauwendaele met 7-3 te verliezen. Het is de grootste nederlaag van Bruse Boys sinds Dinteloorder Wim Nieuwland er trainer is. ,,We hadden geen grip op hun lopende mensen. Ons probleem was de snelheid van de tegenpartij”, verklaarde Nieuwland de nederlaag. De partij was na achttien minuten al gespeeld: de Middelburgse elf leidden op dat moment met 4-0. Bruse Boys miste Rudi van der Bijl, Johan Vroegindeweij, Marco Ketting en Olaf Willemse.

UITSLAGEN

ZATERDAG

Tweede klasse E:

Duiveland-GPC 1-2 (1-2 Dennie le Comté)

Dauwendaele-Bruse Boys 7-3 (4-1 Mats Willemse, 6-2 Gerard Vogel, 7-3 Domenique van den Berge)

Derde klasse A:

Domburg-MZC’11 1-2 (1-1 Martijn van Grunsven, 1-2 Freek Torensma)

DFS-Nieuwland 6-2 (1-0 Dylan Adelaar, 2-0 Nuno Andrade Varela, 3-0 en 4-0 Dylan Adelaar, 5-0 Wouter van den Berge, 6-0 Jeroen Grefkens)

Vierde klasse A:

WIK’57-ZSC’62 2-4 (1-0 Wilmar Berrevoets, 2-0 Remco Theunisse, 2-1 Robin Provoost, 2-2 Arjan Smalheer, 2-3 Michiel Schipper, 2-4 Jos Erades) –

Wolfaartsdijk-SKNWK 1-4 (0-1 Carlo van der Maas, 0-2 Robbert Padmos, 0-3 en 1-4 Martijn Backx)