Deel 114

In deze editie van ‘Tikkie Terug’ weer aandacht voor het Onderling Zaalvoetbaltoernooi, De Charlie Cup. Zaterdag 8 januari 2011 wordt deze weer gehouden en kan er worden gesteden om de felbegeerde Charlie Cup.

Uit ons voormalig clubblad ‘De Voorzet’ blijkt dat op 2 januari 1988 de allereerste editie werd gespeeld. Dit eerste toernooi werd nog gewoon als onderling S.K.N.W.K. zaalvoetbaltoernooi gehouden. De 2e editie werd gesponsord door café-cafetaria ‘De Fijnproever’ uit Nieuwerkerk. Vandaar ook de naamswijziging in ‘De Fijnproever Cup’.

Toen de naam van ‘De Fijnproever’ veranderde in’ café-cafetaria Charlie werd ook de naam van ons toernooi gewijzigd in de huidige naam ‘De Charlie Cup’.

Hieronder het artikel uit ‘De Voorzet’ van december 1987 (13e jaargang, nummer 7):

2 januari 1988 – Zaalvoetbaltoernooi voor alle nog aktieve senioren van S.K.N.W.K.

Op de eerste zaterdag in het nieuwe jaar wordt er een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd voor alle senioren van S.K.N.W.K. Dit toernooi wordt gespeeld in de sportzaal te Oosterland en de aanvang is 08:30 uur. Het einde staat gepland op 15:00 uur, waarna de prijsuitreiking plaatsvindt in de kantine van S.K.N.W.K. tijdens de Nieuwjaarsreceptie.

Inmiddels zijn alle senioren benaderd door aanvoerders en trainer, die de opgaven doorgeven aan de organisatie, welke dan een indeling gaat verzorgen. Getracht wordt om elk team (4 à 5 personen) qua sterkte gelijke tred te laten houden. Gedacht wordt aan een deelname interesse van ca. 40 aktieve leden die een nog nader samen te stellen kompetitie afwerken.

Per team dient er van te voren een aanvoerder te worden aangewezen, die dan in nauwe samenwerking met de organisatie deze dag tot een leuk einde kunnen brengen.

Tevens is er een keuken cq kantine aanwezig waar broodjes en drankjes zoals koffie, limonade, enz. te verkrijgen zijn. Daar er tussen de wedstrijden door nogal wat ‘rusttijd’ zit, is het aan te raden om zelf te zorgen voor speelkaarten e.d.

De wedstrijden staan onder leiding van Jaap de Bruine en Cees Dalebout. Tevens wordt er gerekend (en verwacht) op ieder zijn positieve inbreng, zodat het nieuwe jaar voor S.K.N.W.K. goed kan beginnen.

Voor de organisatie hebben zich reeds aangemeld: Laurens Kik, Huib de Valk, Aart Koster, Harald Kesteloo, Cees Dalebout en Paul Schiettekatte. De bedoeling is om de organisatie uit te breiden tot 10 personen.

Als hulp in de kantine hebben zich reeds aangemeld Bertus Dalebout en onder voorbehoud Nicole Schiettekatte en Linda Koster. Er kunnen zich nog kandidaten aanmelden

De organisatie.