Deel 157

In deze editie van ‘Tikkie Terug’ een verslagje van een wedstrijd van S.K.N.W.K. 1 uit het verleden. Cees Dalebout stuurde dit in (waarvoor uiteraard hartelijke dank). De vraag die hij er bij stelde was eigenlijk simpel: Wanneer werd deze wedstrijd gespeeld (reageren kan hieronder).

RILLAND-BATH – De Nieuwerkerkse eerste klasser SKNWK behaalde bij hekkesluiter Rillandia een bealngrijke overwinning. De zege kwam pas drie minuten voor tijd tot stand, nadat het duel voor enkele minuten gestaakt was geweest, vanwege een niet door de arbiter te tolereren optreden van de Rillandia-grensrechter.

Nadat pogingen van de beide aanvoerders om het duel te laten hervatten op niets waren iotgedraaid herriep de fluitist zijn besllissing op aandringen van de beide verenigingsvoorzitters en afdelingsfunctionarissen. Het duel werd hervat met een strafschop, die door Bram Roks werd verzilverd.

De voornaamste opdracht voor de Nieuwerkerkse ploeg was om koste wat kost in Rilland-Bath tot winst te komen om daarmee enigszins afstand te nemen van de fatale laatste positie. Bij verlies zou de situatie voor de ploeg aan het eind van het seizoen vertrekkende Bram Coomans precair zijn geworden.

Halverwege de eerste helft kwam Rillandia uit een door Edwin inde Weij benutte strafschop op voorsprong. Een handsgeval van Laurens Kik was de aanleiding voor de elfmetertrap. Vijf minuten later was de stand alweer gelijk toen Jeroen Kesteloo een voorzet van Jacco Folmer inzette: 1-1. Rillandia had nog twee keer pech, door dat de deklat boven de uitblikende doelman Richard Dalebout assestenite verleende bij doelpogingen.

In de tweede helft leek het duel een goede wending voor SKNWK te nemen toen Jacco Folmer profiteerde van mistasten van de Rillandia doelman bij een hoekschop van Adrie Matthijsse.

Toch kwam Rillandia weer terug in de wedstrijd en andermaal was het Edwin inde Weij de afwerker. Hij soleerde door de defensie en plaatste de bal door de benen van de SKNWK doelman. In de 41e minuut sloeg de vlam in de pan. Jacco Folmer werd neergelegd en de man in het zwart gaf SKNWK een strafschop. De Rillandia-grensrechter wilde evenwel ingrijpen omdat hij meende dat er een buitenspelsituatie aan de overtreding voorafging. Toen de wedstrijdleider hier niet op wilde ingaan, stormde hij het veld in en prompt besloot de scheidsrechter het duel te staken.

Verwoedde pogingen van de twee aanvoerders hem tot ander gedachten te brengen mochten niet baten, maar de twee voorzitters geassisteerd door Wim Jagt en Wim Broekhoven hadden meer succes. Bram Roks benutte alsnog de strafschop en zorgde voor 2-3.

In de resterende twee minuten moest Richard Dalebout nog twee keer sterk redden om Rillandia alsnog van de buit af te houden.

De vraag wanneer werd deze wedstrijd gespeeld???